Psykoterapeut og spirituel vejleder Jane Mejlhede

Har du en daglig praksis?

Har du en daglig praksis, hvor du connecter til dig selv? 

Som årene går bliver min egen daglige praksis vigtigere og vigtigere for mig. Nogle gange foregår den om morgenen, nogle gange om eftermiddagen eller aftenen og nogle gange flere gange på en dag.

Jeg lader kroppen bevæge sig lidt, som den har lyst til, laver yoga, healer eller afbalancerer mig selv og slutter med at meditere. Som regel tænder jeg et lys og ind imellem brænder jeg lidt røgelse af.

Vi ved godt, at det er sundt for kroppen at bevæge sig. At det er afstressende for tankemylderet at få en pause og lede opmærksomheden tilbage til åndedrættet. At de små og store ritualer er med til at ankre vores videre retning. Og det er også nogle af grundene til, at jeg værdsætter min daglige praksis så højt.

Men jeg bruger den først og fremmest til at connecte med bevidstheden.

I princippet behøver vi ikke gøre noget som helst for at være vågne og bevidste. Vi har bare glemt at være det. Og når vi husker det, kommer vi til at glemme det igen et øjeblik efter.

For virkelig at være vågne må vi vække os selv i hvert eneste nu, og enhver der prøver det, ved at det er sværere, end man måske lige skulle tro.

For mig er min daglige praksis den tid, jeg lægger trædesten ud for bevidstheden til resten af min dag. Det rum, jeg hele tiden øver mig i at vende min opmærksomhed mod. Så jeg kan være vågen nu og nu og nu.

Kh Jane Mejlhede

__________________________

Jane Mejlhede. Psykoterapeut og spirituel vejleder.
Læs mere https://janemejlhede.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Har du en daglig praksis? Så læs med her