Psykoterapeut og spirituel vejleder Jane Mejlhede

Derfor er det så vigtigt at få sjælen med

Få sjælen med

Hvorfor er det så vigtigt at “få sjælen med”? (Og hvad vil det overhovedet sige?) 

Lad os starte med det, de fleste af os synes, er det vigtigste, nemlig os selv.

Som jeg oplever det, er der nemlig to primære årsager til, at det er vigtigt at få sjælen med. En som handler om os som individer, og en som handler om den tid og den verden, vi lever i.

At have sjælen med betyder i min optik, at vi bevæger os fremad i livet på en måde, så vi er forbundet med vores inderste sandhed og visdom. En anden måde at sige det på er, at vi lever et liv, hvor personlighedens strukturer er knapt så fikserede og rigide. 

Når vi lever livet fra et sted, hvor personlighedsmønstrene er mere fleksible, bliver tilværelsen på mange måder nemmere. Vi behøver ikke klynge os så fast til vores egen fortælling om, hvem vi er og ikke mindst om alle de ting, vi synes og mener om det ene og det andet.

Jeg har ikke tal på, hvor mange af mine klienter og kursister, som lever større eller mindre dele af deres liv efter et væld af fasttømrede og ofte ubevidste overbevisninger, som i virkeligheden er meningsløse. Jeg har ikke tal på det, for det gælder for os allesammen. 

Problemet med nogle af de overbevisninger er ikke alene, at de styrer vores liv. Jeg kunne fx have en overbevisning om, at jeg ikke er værd at elske, og det skaber så en lang række af selvopfyldende profetier, som kan række ud i alle dele af mit liv. Som om det ikke er nok, så er den smerte, der er forbundet med især nogle af vores grund-overbevisninger, ofte så stor, at vi har udviklet et væld af strategier for at undgå at blive konfronteret med den smerte. I dette eksempel kunne det så være, at jeg har en (igen også ofte ubevidst) følelsesmæssig oplevelse af, at jeg aldrig er blevet elsket, og det giver selvfølgelig en enorm sorg, som jeg altså så bruger enorme mængder af ubevidst energi på at holde fra døren.

For langt de fleste mennesker er det en aha-oplevelse af de helt store, når det pludselig bliver tydeligt at mærke, hvor meget energi der er blevet brugt. 

Når vi lever mere fra sjælen - når vi har sjælen med - får vi simpelthen mere plads, mere overskud, flere ressourcer, og vi får nemmere ved at se tingene, som de er. Det betyder, at vi har større tilgang til vores intuition, vi har nemmere ved at træffe de beslutninger, som er rigtige for os, vi bliver mere kærlige, medfølende og tilgivende, samtidig med at vi paradoksalt nok får nemmere ved at sætte grænser og stå frem som de hele mennesker, vi er. Vi får nemmere ved at holde os selv, hvilket selvfølgelig især er afgørende i tider og situationer, hvor der er meget usikkerhed, kaos og frygt.

Der er 1000-vis af andre gode grunde til, at det er vigtigt at få sjælen med. En større fornemmelse af indre ro, balance og generel glæde ved livet for blot at nævne nogle få.

Vender vi opmærksomheden væk fra os selv, er grundene mindst lige så store og vægtige. Man skal være mere end ualmindeligt blind, hvis man ikke kan se, at der er stort behov for, at der hurtigst muligt kommer et større kollektivt skift i bevidstheden. Et skift, som indebærer mindre ego og mere sjæl. Et skift, som vil sætte os i stand til at navigere gennem de store trusler, vi står midt i, på en måde som sikrer, at livet i bredeste forstand opretholdes også for de mange fremtidige generationer, der gerne skulle komme efter os.

I mit arbejde er det altid mit udgangspunkt at få sjælen med. Det betyder ikke, at de udfordringer, vi har gennem vores personlighedsmønstre, ikke er vigtige, eller at de skal negligeres. Det betyder, at vi samtidig undersøger og forbinder os med den dybere sandhed og visdom. Det aspekt af os, som er i stand til at rumme og favne alle vores sår, personlighedsmønstre og dysfunktionaliteter med medfølelse og visdom. Herfra kan sand healing, dvs. bevægelse mod helhed, heling og integration finde sted.

Kærligst Jane Mejlhede

__________________________

Jane Mejlhede. Psykoterapeut og spirituel vejleder.
Læs mere https://janemejlhede.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Få sjælen med. For din egen og verdens skyld