Psykoterapeut og spirituel vejleder Jane Mejlhede

2024. Turbo eller Zen?

Jeg har aldrig blot en uge inde i det nye år talt med så mange, som allerede er ramt af en eller anden grad af stress eller overbelastning.

Så mange oplever et hektisk tempo, hvor der er for mange forpligtelser og beslutninger at håndtere. Arbejdsopgaverne står i kø, og der er for mange forstyrrende elementer, der gør det svært at fokusere på de ønskede opgaver. Rigtigt mange har endda haft svært ved at finde tid til at slappe af, genoplade batterierne og virkelig være til stede i juledagene, så det er ikke en følelse af at være vendt tilbage med ny energi efter en dejlig, afslappende ferie.

Uanset om det er starten på et nyt år eller ej, er den udfordring, mange står overfor, manglen på bevidsthed, nærvær, og livsglæde. Mange føler, at dagene flyder sammen, og der er for meget at håndtere, for mange gamle vaner og overbevisninger, og de fleste oplever en generel mangel på overskud og ressourcer til at forfølge længslen efter at leve et liv baseret på indre sandhed og visdom.

For at håndtere dette behov for forandring er det vigtigt at tage sig selv en pause, en mulighed for at lytte dybere ind. Det er ikke tilstrækkeligt blot at ændre kurs eller prøve "noget nyt, hvis det nuværende ikke virker," som det ofte siges. Det handler om at skifte til sjælens vej, at forbinde sig med essensen og søge ro, glæde, mening og kærlighed fra et dybere niveau, der rækker ud over de ydre og mere materielle lag, som vi typisk søger tilfredsstillelse i.

Vi har brug for åndehuller, pauser og ophold - mellem-rum, hvor den indre dialog kan falde til ro, og hvor vi kan komme i kontakt med noget større end vores individuelle selv. Pauser, hvor gamle mønstre og forsvar kan give slip og træde i baggrunden.

Når opgaverne og alle vores gøremål for en tid sættes ud af funktion. Når vi sætter de ting, som vi hele tiden forstyrrer os selv med, eller lader os forstyrre af til side for en stund, åbner der sig noget magisk op.

Et sted, et nærvær, en kontakt til noget mere sandt, vigtigt, healende og vist. Herfra kan vi mærke, hvem vi er, hvad vi skal, hvilken retning, vi skal bevæge os i, og hvad der dybest set giver mening og har værdi i vores liv.

Det er derfor, jeg har skabt stilhedsretreatet: A New Beginning, der finder sted på det smukke og nærende Mellem-rummet på Samsø. Der er plads til dig - og til din sjæl: Stilhedsretreat klik her

Kærligst Jane Mejlhede

__________________________

Jane Mejlhede. Psykoterapeut og spirituel vejleder.
Læs mere https://janemejlhede.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Find din indre ro og visdom