Københavnere er ikke flove

Jeg har opdaget en spændende forskel mellem nordjyder og københavnere!

Jeg har boet i Nordjylland i 8 år og fungeret som psykoterapeut og parterapeut deroppe. Det har jeg nydt rigtig meget.

Nu er jeg i København og har klinik og får par og enkeltpersoner, som har brug for redskaber til at komme videre.

Der er naturligvis forskelle i kulturen fra Nordjylland til København på flere måder. Men for mig som terapeut er der en forskel der falder i øjnene.

Nordjyderne var ofte flove over at gå i terapi. Når jeg spurgte dem hvordan det kunne være, så gav de udtryk for, at det ikke er i orden at bede om hjælp. Man skal kunne det hele selv. Det er et nederlag, når man ikke kan. I terapien har det været en barriere mellem terapiens helende effekt og klienten, men det har samtidig været en port til at få snakket om de forventninger, som personen tror verden har - en fantasi, som ofte viser sig at være forkert.

I København er det anderledes. De mennesker der kommer i min klinik glæder sig til at komme i gang - de kommer med spændt forventning og flere har sagt, at de har tænkt: "Er hun virkelig så god som jeg har hørt?"

Der er ingen skam, ingen flovhed. Der er stolthed over at tage sig selv alvorligt, at søge hjælp til det man ikke kan klare selv og en klar forventning til mig og mine kompetencer.

Jeg var rigtig glad for at være terapeut for nordjyderne og har haft mange skønne oplevelser med de mennesker, der søgte mig. Jeg er allerede glad for at være psykoterapeut i København, for det gør mig glad, at der ingen barriere er mellem terapien og personen der sidder overfor mig. Vi kan bare gå i gang.

Ofte er de mennesker der kommer i terapi i København også i langt højere grad klar over hvad de gerne vil med terapien. Der er ikke noget galt i at gå i terapi, fordi man har det skidt og ikke ved hvad man har brug for - det kan vi afklare sammen. Men det er interessant at opleve, at det er et mindretal, der har det sådan her - de personer, der kommer til mig, ved hvad de vil. Og de har i meget større grad forventninger til mig.

- og det er jo ikke så ringe endda - for nu at bruge et rigtig godt nordjysk udtryk.

Hav en dejlig dag :)

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Psykoterapeut Mette Glargaard skriver om forskellen på Københavnere og nordjyder. På Levlykkeligt.dk