Det usunde forhold

For noget tid siden skrev jeg en artikel om hvad et godt parforhold er. Den kan du se her: http://metteglargaard.dk/artikler/39-tegn-pa-at-du-lever-i-et-sundt-parforhold/ - jeg synes, at jeg ville skrive en artikel som fokuserede på det der er godt i et forhold, så andre kunne bruge det som inspiration og arbejdsværktøj.

Men jeg fik faktisk en del henvendelser fra mennesker, som læste artiklen og ikke havde spørgsmål til arbejdet med at skabe et godt forhold, men som simpelthen ville vide: Hvad er et usundt forhold?

Grunden til at de spurgte, var for de flestes vedkommende, at de havde en fornemmelse af at deres eget forhold ikke var tip-top. De vidste godt, at et forhold ikke nødvendigvis er dårligt, hvis ikke alle 39 gode ting er til stede, men de havde svært ved at mærke eller forstå, hvilke der er vigtige og hvor meget man skal gå på kompromis for at kunne være i forholdet.

Men det er nemt at svare på.

Hvis du føler, at du mere end 50% af tiden:

- opgiver dine egne ønsker og behov for din partners skyld

- er utryg eller usikker på om du kan stole på eller regne med din partner

- at du ikke bliver hørt, set og forstået

- har konflikter eller utilfredshed, der ikke bliver løst

- ikke må sige fra

- ikke må følge dit hjerte uden at mærke fordømmelse og/eller vrede

- er på overarbejde. Det er dig, der tager initiativer, ordner, mægler, lytter og står til rådighed

- tænker, om det måske ville være nemmere at være alene

Så skal I enten i parterapi eller gå hver til sit. Et parforhold skal føles rart, trygt, glædeligt og kærligt - for begge parter.

Nu ved jeg af erfaring, at der vil være nogen som så spørger: Hvad så hvis min partner ikke vil med i parterapi?

For mig er det det samme som at du får kræft og din partner siger nej til at gå med til kemo. Er man to og den ene har et problem, så har begge et problem og begge skal være med til at løse det. En del af et parforhold er jo at være sammen om både det sjove og det svære.

Det svære bliver altid mindre svært, når man er to om det. 

Hav en fortsat god uge!

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Som udgangspunkt tænker jeg, at hvis man er i tvivl om hvad et godt/dårligt forhold er, må der under alle omstændigheder være noget i en selv, der trænger til et kærligt blik.

Jeg er ikke så vild med din konklusion: "Er man to og den ene har et problem, så har begge et problem og begge skal være med til at løse det."
Der kan være masser af eksempler - i et ellers velfungerende parforhold - hvor vi hver især må tage ansvar for vores egne problemer. Dermed ikke sagt, at min partner ikke har min støtte, men det er altså lidt noget andet, end det jeg læser af dine ord: "Du har bare død og pine at tage med i parterapi kammerat, for vi er sammen om det her!" - Det er i al fald ikke befordrende for min velvilje ;)

Ellers fin og meget relevant blogindlæg :)
Det usunde forhold. I parterapi eller gå hver til sit? Læs på Levlykkeligt.dk