Blogger og Hverdagsfilosof

Klicheer - "du skal bare give slip"

Kender du en der er vild med at sige:"Du skal bare give slip" - eller er du selv den type? Lige en reminder til os der har det med at gro lidt fast i populære klicheer af den type:"Din endegyldige sandhed er din. Min endegyldige sandhed er min." Det der er sandt for dig og mig kan være en fed løgn for andre.

I går skrev jeg om projektioner ("det man siger er man selv") - og i dag skriver jeg om kontrol ("du skal bare give slip") - begge dele er relativt gennemtyggede klicheer der kan give selv en garvet gourmet guru lidt for lange løg til suppedasen. Før du fyrer den af, så prøv at mærke om det er vigtigt, og hvorfor. Tror du selv på det, eller er det blevet en vane?

 
Selvfølgelig er det både viist og hensigtsmæssigt at kaste kontrollen over højre skulder og give slip. Nogen gange. Men hånden på hjertet - sådan er det ikke altid. Hvis du er typen der er ude i den "ekstrem" nogle kalder "kontrolfreak" og det tjener som en lidelsesfuld begrænsning for dig, så er det nok klogt at massere den lidt i kanten.

Måske er du typen der i bund og grund ikke har styr på en skid. Det kan være du finder det vanskeligt eller kedeligt at tage ansvar - eller ligefrem har svært ved at passe godt på dig selv. Så kan det nok være en helt fin ide at trække i føretrøjen og finde kompasset frem.

Det kan ovenikøbet være din virkelighed, at du bærer nogle ubehagelige traumer med dig i rygsækken. Vidste du, at en del af traumers natur er et ultimativt kontroltab? Af samme grund er en del af traumehelingens vej at genvinde kontrol. Det er en særdeles vigtig brik i den sammenhæng, at tage styringen tilbage. Det kan ligefrem føles som at få sig selv/ sin krop hjem igen.

Så eh ... den der trang til at kaste klicheer ... bare giv slip på den, ikke? Måske handler det bare om dig selv. En projektion. ;) Tø hø.


Kærlig hilsen
Gitte Olesen
Psykoterapeut.

 

 

 

 

 

__________________________

Gitte Olesen, blogger og hverdagsfilosof
Psykoterapeut Tisvildeleje
Se mere på: http://gitteolesen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Klicheer - "du skal bare give slip" Læs mere