Mørke

Jeg har lige været inde og se et teaterstykke, som fremhæver menneskets stræben efter succes og anerkendelse. Det hurtige tempo med manglende respekt for sig selv for at opnå succes og det som syntes som det gode liv medfører på ingen tid en psykotisk og angstfyldt tilværelse, hvor mørket langsomt æder hovedpersonen op med paranoide forestillinger.

Et stærkt, skræmmende og samtidigt meget relevant stykke, som indvier publikum i de dybeste og mest mørke kroge af menneskets sind og tabet af kontrol på baggrund af manglende kontakt til sig selv og reflektion over vores handlinger. Vi kan langsomt grave vores egen grav, hvis vi ikke er opmærksomme.

 

Stykket berørte mig da det på en fin måde fremførte mennesket som værende sin egen trussel. Hovedpersonens konstante søgen efter at holde sig vågen og have kontrol bragte ham hele tiden længere væk fra sig selv og han endte med at bekæmpe farlige væsner i vand til knæerne. For mig fremhævede stykket vigtigheden af, at stoppe op og forholde sig til den vi er, det vi mærker og tænker.

Vi rummer både det mørke og det lyse og forsøger vi at bekæmpe en af delene vil det overtage os! Formår vi i stedet at åbne øjnene for den lille sprække af lys, der er i mørket og omvendt så vil vi opdage, at intet er kun Enten Eller men Både Og. På den måde vil vi bedre være i stand til at acceptere, at vi rummer det hele, vi er som vi er og vi befinder os, hvor vi gør og dermed vil sider i os ikke overtage os!

Tak til teaterstykket Mørke, som endnu engang satte mig i kontakt med mulighederne ved at acceptere både det gode og det onde, det mørke og det lyse, det varme og det kolde og jeg kunne fortsætte.... og selvfølgelig også acceptere mig selv som jeg er med en aktiv stillingstagen til om jeg ønsker at gå videre ud ad den vej jeg befinder mig på med afsæt i det jeg mærker og tænker.

 

Et teaterstykke jeg vil anbefale alle at se, med et åbent sind!

 

Delte tanker og oplevelser fra

Psykoterapeut og Organisationsterapeut Beritt Hansen 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Smukt, velformuleret og yderst relevant, dine betragtninger, Beritt!

Ja hvis vi kun stræber efter det positive, kun vil tillade de behagelige følelser, så kommer vi i ubalance. Det samme gælder naturligvis, hvis vi kun fokuserer på det negative, det der er i vejen eller mangler

Livet består af polariteter - og jo mere vi kan rumme både og, desto mere kan vi være tro mod os selv og elske både os selv og andre. Det er efter min bedste overbevisning det, som vi er her i livet for

__________________________

Hjertelige hilsner

Connie Kragelund
Par- og psykoterapeut, forfatter

www.kaerlighedsterapeuter.dk, kragelund@selv-tillid.dk,
Tlf. 2424 8262

Mange tak for dine rosende ord Connie og glædeligt, at du er af samme opfattelse som mig!

 

Hilsner fra Beritt

Mørke. Psykoterapeut og Organisationsterapeut Beritt Hansen blogger på Levlykkeligt.dk,psykoterapeut københavn, psykoterapi københavn, gestaltterapeut, gestaltterapi