Psykoterapeut Faxe og Frederiksberg Thomas Bøttern

Kontrol over dine tanker- STOP tankemylder

Okay, du synes du tænker for meget! Du synes, at du har for mange negative tanker, tanker du ikke kan slippe, tanker der bliver ved med at kværne rundt i dit hoved, indtil du er helt ør. Tanker som bare lever deres eget liv. Og du vil gerne stoppe tankerne!

Den dårlige nyhed er at vi ikke kan lade være med at tænke. Forskning fremfører, at vi i gennemsnit har mellem 30.000 og 60.000 individuelle tanker i døgnet. Tænk én gang, det er mange tanker. 

Den gode nyhed er, at vi selv kan vælge hvilke tanker vi vil give opmærksomhed og hvilke tanker vi vil slippe og ignorere.

Ja, du kan lære, at få kontrollen tilbage over dine tanker, det er ikke sikkert, at det er nemt, men det er muligt.

Et aktivt tankeliv er både helt normalt og nødvendigt. Igennem vores tanker er vi i kontakt med os selv om livet, hverdagen og alle de almindelige daglige opgaver og gøremål.

Men når tankerne tager overhånd, og når tankerne begynder at fylde mere og mere, indtil de til sidst kværner derudad i et uendeligt tankemylder, så er der god grund til, at du tager dig selv alvorligt.

Årsagerne til tankemylder kan være mange, måske oplever du stress, nedtrykthed eller tristhed. Måske gennemgår du en krise i dit liv. Måske er du bekymret for dine nærmeste eller dig selv. Måske har du katastrofetanker om sygdom, ulykke, depression eller andet.

Tankemylder kan også være drevet af din indre kritiker, som konstant er på nakken af dig, og som hele tiden fortæller dig, at du ikke dur til noget, at du ikke kan finde ud af noget, at du er forkert … det er en hård og smertefuld dialog, som ikke gør noget godt for dig. Det nedbryder dit humør, trivsel og udhuler din selvoplevelse.

Vedvarende tankemylder er opslidende, det forringer din livskvalitet og dit selvværd, og i værste fald kan det føre til angst, tristhed og depression.

Er du fanget i et vedvarende tankemylder? Gør noget ved det nu! Igennem samtaleterapi kan du konfrontere dine negative tanker og slippe af med dit tankemylder.

Læs også: "Lever du med angst?"

__________________________

Thomas Bøttern
Psykoterapeut MPF, Familieterapeut, PD i Psykologi
www.thomasboettern.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Kontrol over dine tanker- STOP tankemylder! Lær hvordan .