Psykoterapeut Faxe og Frederiksberg Thomas Bøttern

Sådan bliver du en bedre hjælper

Kender du følelsen af gerne at ville hjælpe et andet menneske, en ven, kollega, familiemedlem, din partner, men ikke vide hvordan?

Så har du måske også mærket frustrationen over ikke at kunne gøre en reel forskel, fordi du ikke har de rette teknikker til det.

Du er ikke alene.

Mange pårørende og nære relationer sidder ofte i denne situation.

Jeg har lavet 3 gode råd til dig, som kan hjælpe dig til at blive en bedre hjælp og støtte.

3 GODE RÅD:

  1. Vis at du forstår. Brug sætninger som: ”Jeg kan se at det er svært …” eller ”det må være hårdt hele tiden at skulle kæmpe med …” ”Det du oplever er at …” ”Det lyder som om du …”
  2. Når du udtrykker din bekymring, så gør det med omsorg og forståelse. Sig hvad der bekymrer dig, og sig det på en respektfuld måde ved at bruge jeg-sætninger, sig for eksempel: ”jeg bliver bekymret når du …” 
  3. Tilbyd din støtte – vis at du er parat til at hjælpe både med det følelsesmæssige og det praktiske.

HUSK: Det bedste du kan tilbyde er din forståelse og din anerkendelse. Du er først og fremmest ven, kollega, pårørende, partner og ikke behandler. Hvis du bliver alt for løsningsorienteret kan du bare gøre ondt værre.

Du kan også kontakte en psykoterapeut MPF eller en psykolog, hér kan du booke en samtale med henblik på at få sat ord på din bekymring og at få vejledning i hvordan du bedst hjælper den du er bekymret for.

Be kind, always.

Læs også: "Lever du med angst?"

__________________________

Thomas Bøttern
Psykoterapeut MPF, Familieterapeut, PD i Psykologi
www.thomasboettern.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Vil du gerne hjælpe en ven 3 gode råd. Læs mere