Psykoterapeut Faxe og Frederiksberg Thomas Bøttern

Er livet svært? Det første skridt - den første samtale

Det kan være svært at række ud efter hjælp, og alt for mange går alt for længe med deres problemer og kriser, og det selv om vi godt ved, at problemer sjældent løser sig selv. Når du er fanget i negative mønstre, kan det være uoverskueligt selv at finde en vej ud. Ofte hober problemerne sig op, krisen bliver større og håbløsheden begynder, at melde sig. Det er ærgerligt, særligt når der er grundig dokumentation for, at psykoterapi virker.

Livet er fuldt af udfordringer, svære valg og vanskelige tider, og der er ingen grund til, at du skal håndtere dem alene. Psykoterapi er en nænsom metode til at håndtere vores problemer.

Når du kommer i terapi hos mig, vil du blive mødt med empati, anerkendelse, åbenhed og forståelse. Det er et møde med fokus på dig, det du vil tale om og det du vil arbejde med.

Jeg tilbyder samtaleterapi med et klinisk og behandlende sigte. Behandlingen bygger på neurovidenskab, tilknytningsteori og emotionsforskning. Jeg har et særligt fokus på emotioner, uhensigtsmæssige mønstre og indre følelsesmæssige konflikter, der skaber symptomer i både psyke og krop.

Psykoterapi handler ikke kun om forandring og udvikling. Psykoterapi handler også om at acceptere sig selv, at forsone sig med egne fejl og mangler, og at have mindre behov for at vente med at leve livet før, der er sket en grundlæggende forandring. Jeg vil ikke give dig svarene. I stedet får du hjælp til at finde dem selv. Det kan ske, at jeg stiller dig spørgsmål, som du måske aldrig har stillet dig selv før. Men de kan være meget relevante for dit aktuelle problem.

Den første samtale skal vi bruge på at lære hinanden lidt bedre at kende. Jeg vil fortælle lidt om, hvordan jeg arbejder og hvorfor, så du ved, hvad det er, du går ind til. Det vigtigste er, at du oplever, at du føler dig godt tilpas i mit selskab.

Under den første samtale skal vi også finde ud af, hvad det er, du ønsker for dig selv. Du kan eventuelt summe over disse spørgsmål, inden vi ses:

  • Hvad ønsker du for dig selv?
  • Hvad er det for indre følelsesmæssige problemer, du ønsker hjælp til?
  • Er der noget du har behov for at lære?
  • Er der noget du gerne vil forandre hos dig selv?
  • Er der noget du gerne vil opnå for dig selv på et personligt og emotionelt plan?

Mange går i terapi for at lære sig selv bedre at kende. For mange mennesker er terapi blevet et sted til at lære om sig selv. Det handler ikke om at få råd fra nogen, der ikke kender dig. Det handler om at lære at se dine problemer ud fra et andet perspektiv.

Læs også: "Lever du med angst?"

__________________________

Thomas Bøttern
Psykoterapeut MPF, Familieterapeut, PD i Psykologi
www.thomasboettern.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Er livet svært? Få hjælp nu!