Psykoterapeut Faxe og Frederiksberg Thomas Bøttern

Den bedste Julegave ...

Sikke en december og sikke et år. Det er vist uden sammenligning.

På den ene side vil det blive en jul vi alle kommer til at huske i mange år fremover, og på den anden side er det også en jul og et år, som vi hurtigt ønsker indført i glemmebogen.

Juleaften nærmer sig med hastige skridt. De første julegaver har for længst forladt butikkerne og ligger nu og venter på, at gavebunken skal blive komplet. Gaver fylder meget i denne tid, ikke kun i indkøbsvognen og i pakkeshoppen, men også i vores bevidsthed, og det er både en uundgåelig og uundværlig del af julen. Der er nok ikke mange hér i vores del af verden, der kan forestille sig en jul uden gaver.

Heldigvis er der en positiv sideeffekt ved at give gaver. Forskningen peger nemlig på, at vi bliver lykkeligere af at bruge penge på andre end os selv. At gøre noget godt for andre, gør beviseligt mennesker mere lykkelige. Det giver et formål med livet, og en følelse af, at man gør en forskel (kilde: Institut for Lykkeforskning). Det kan vi så glæde os over, når vi opdager den negative effekt, som gaveregnen har haft på vores kreditkort.

Men hvad skal vi så give vores nærmeste i julegave? Svaret skal ikke udelukkende findes på ønskelisterne, selv om den både kan være lang og fuld af gode idéer til hvad, der skal ligge under juletræet.

Når den værste julestress har lagt sig. Når julemaden er spist. Når vi er færdige med at danse rundt om juletræet, og når alle gaverne er pakket ud, så skal vi huske, at den bedste gave vi kan give til hinanden er kærlighed.

Med kærligt ønske om en glædelig jul

Læs også: "Lever du med angst?"

__________________________

Thomas Bøttern
Psykoterapeut MPF, Familieterapeut, PD i Psykologi
www.thomasboettern.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Den bedste Julegave vi kan give er kærlighed. Læs mere