psykoterapeut Marianne Bunch

Sørger du for at skabe feriestemning

 

Skal du holde ferie ?

Hvad skal du lave i ferien?

Sørger du for at få ladet batterierne op i ferien. At gøre noget godt for dig selv og din eventuelle familie?
Tager du ansvar for at ferien virkelig bliver til FERIE.
Uanset om du er ude eller hjemme.

Hvad lader dig op ?

I denne tid, med så mange mennesker som går ned med stress, er det virkelig vigtigt at bruge noget tid på at koble helt fra. Slet ikke tænke arbejde. Ikke have kontakt til arbejdet. Fokusere på nærværet med dig selv og dem du er sammen med. Gøre ting som lader dig op, og undgå ting som tapper dig for energi.
Vi er forskellige, og det er forskelligt, hvad vi slapper af med, og hvad der lader os op. Så find ud af, hvad det er for dig. Skal du helst ud og opleve en masse, eller har du mere brug for ro.
Det handler ikke så meget om, hvor du skal hen. Om du skal rejse, eller du skal være hjemme. Det handler om at få planlagt det, som du har behov for lige nu.

Du skal holde HELT fri fra jobbet

Hvis du er i arbejde vil jeg påstå at mindst 3 ugers ferie er nødvendigt. Det skal der til for at komme af med tankerne om arbejdet og for at komme ned i gear.
Det er vigtigt i de tre uger at lægge arbejdet helt væk. Du skal ikke åbne mail, ikke have telefonkontakt og ikke løse nogen opgaver.

Måske tænker du, at du kan da godt lige........... Det tager jo ikke så lang tid.
Men når du lige gør............ så kommer du straks i handlemodus, og det er det, du har brug for at holde ferie fra. Når du fx åbner en mail, kan den indeholde nogle problemer, som du efterfølgende kommer til at gå og gruble  over. Og så forsvinder nærværet. Så gør det ikke.
Jeg er sikker på at din arbejdsplads klarer sig uden dig i tre uger.

Prøv også at minimér brugen af internettet. Øv dig i at være til stede der, hvor du er. Mærk dig selv. Hvis du har børn, så vær sammen med dem. Sådan rigtigt sammen. Gør ting sammen. Grin. Nyd dem.

Hvis du er hjemme, så skab ferien der.

Uanset om ferien foregår ude eller hjemme, så sørg for at gøre det til ferie.
Det giver måske mere sig selv, hvis du er ude at rejse, på camping eller noget andet.
Men måske er du hjemme. Fordi du har mest lyst til det, fordi du er syg, eller fordi du ikke har nogen penge.
Gør det alligevel til ferie for dig selv og dine eventuelle børn. Det har I alle brug for.

Sørg for at hverdagen bliver vendt på hovedet. Gør noget andet end du / I plejer. Sov længere eller stå tidligere op. Spis noget andet. Tag ud i naturen og spis. Leg. Sprøjt med vand. Tag ud og cykle. Spis bålmad. Vær længe oppe og kig på stjerner. Sov ude. Læg vanerne væk. Sluk TV og internet i det mindste noget af tiden. Giv dig tid til det, du ikke giver dig tid til i hverdagen. Minimér al rengøring og andre dagligdags pligter. Vær sammen med nogen, som du måske ikke når at se i hverdagen.
HOLD FERIE

Børn har også brug for ferie

Måske tænker du, at dine børn ofte kan gøre, hvad de vil. Men sådan er det ikke for de fleste børn. Lange dage i vuggestue, børnehave eller skole. Voksne der ofte sige "skynd dig", "kom nu", "vi har travlt" o.s.v. Masser af afbrydelser, som stopper en god leg.
Børn har også brug for at komme ned i gear. God tid og måske en hel dag i nattøj. Gode oplevelser sammen med dig, hvor der er tid nok, og hvor de har hele din opmærksomhed.

ALLE har brug for ferie

Alle har brug for at komme ud af hverdagens trummerum. Uanset hvordan hverdagen ser ud. Livet mærkes, når vi bryder de faste rammer. Vi får ladet op.
Det er vigtigt i løbet af året at få nogle pauser, men det er også vigtigt i en længere periode i ferien. Ellers kan vi ikke holde til det daglige pres.

Så hvordan har du planlagt din ferie i år?

Rigtig god ferie.

Kærlig hilsen

Marianne Bunch
psykoterapeut med speciale i stress
Foredragsholder og forfatterr til bogen
"Bliv ven med dig selv - en vej ud af stress, depression og angst"

www.mariannebunch.dk

 

__________________________

Psykoterapeut Marianne Bunch
mindfulness-instruktør
socialpædagog
børnerådgiver
www.mariannebunch.dk
Tlf 30259333
mail: mariannebunch@gmail.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
I ferien skal du sørge for at lade batterierne op.