Psykoterapeut Mads Vang Christensen

Vi er gensidigt påvirkelige af hinanden

Det er et paradoks, at parforhold kommer til et punkt, hvor de er forskellige og uenige om hvad som helst, når vi i virkeligheden er gensidige påvirkelige af hinanden.
 
Så hvis vi indlogerede os i den lokale rockerklub, så ville der ikke gå så langt tid, før vi havde ændres vores sprog og adfærd.
 
Vi ville dårligt nok opdage denne udvikling, det samme gælder det jo nok, når parforholdet pludselig står i hver deres forskellighed. Så er der gået noget tid med at skabe denne forskellighed, frem for hvad der ville være naturligt, at vokse og udvikle sig gennem forholdet. Hvordan kan det lade sig gøre? Et er jo at modsætninger mødes og tiltrækker hinanden, men vi er nødt til selv at have denne modsætning i os. Det er ikke sikkert, at den er udfoldet eller den er det er bevidst for os.
 
Men vi er søgende efter at blive genforenet med vores utilstrækkelige sider. Det er således vores natur at vokse og udvikle sider af os selv.

 Når så par kikker på, at de ikke har noget tilfælles, så er det ikke hele sandheden, det er mere standpunkter. En fastholdelse på sig selv og sine egne synspunkter, en frygt for at give slip og miste fodfæstet (kontrollen) for et øjeblik. En frygt for at miste sig selv i noget der er større end sig selv.

 Når de så opdager at det er mere afvikling end udvikling, at det er mere kontrol end samhørighed, at man er nød til at give slip for at møde noget der er noget større end sig selv. Nemlig kærlighed, glæde, seksualitet, det at høre til, være en del af. Ja så skifter fokusset til at blive bedre til at give slip og trodse frygten.

Skrevet af Psykoterapeut & Parterapeut Mads Vang Christensen

__________________________

Psykoterapeut Mads Vang Christensen
web: http://www.madsvangchristensen.dk

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Det er et paradoks, at parforhold kommer til et punkt, hvor de er forskellige og uenige om hvad som helst, når vi i virkeligheden er gensidige påvirkelige af hinanden.