Psykoterapeut Mads Vang Christensen

Kvinders hængeparti

Magtens korridor får massivt selskab af kvindelige profiler og kvindelige ledere i disse tider.

Det er svært at være på toppen, det er ligeledes svært at være kvindelig leder, dels fordi mange sidder og venter på fodfejl og en vis vaklen i de høje hæle. Det er sørgeligt at man skal bedømmes på sine fejl og ikke sine bedrifter. Desværre er vi stadigvæk et fattigt land hvad angår at hjælpe hinanden frem. Vi venter med roserne, til personen er nået til tops og til at der er en vis sikkerhed for succesens bæredygtighed. Vi skal jo nødigt komme til at rose den forkerte.

Hvad angår kvinder, så har de nogle elementer imod sig, og det er inden de overhovedet kommer til beslutningen om at tage lederskab, om det så er i politik, i erhvervslivet eller som selvstændig. 

"Det er her fjenden har forposter i ens eget hovedet".

De fire elementer er:

Selvtillid.
Kvinder har ikke stort fokus på sig selv og sine evner, de bliver ikke dyrket, og hvis de bliver det, så er det ofte til sidst.  
Ligeledes kan man sige at hvis der er et job opslag med 10 færdigheder som jobkrav, så ringer mændene, bare de kan opfylde et par stykker. De prøver chancen og ringer, hvis de syntes det lyder spændende. Kvinder ringer hvis de er sikre på at de kan opfylde alle 10 jobkrav. 

Selvværd
Det samme gør sig gældende for kvinders selvværd, de ser ikke deres eget værd og deres egen værdi. De er opdraget gennem tusinde år på at sørge for at flokken trives og har gjort det uden at skelne på det de får tilbage. Dette manglende selvværd skaber stor tvivl på kvinden selv, hvem er jeg, hvad står jeg får, hvad er mine værdier og drømme. 

Viljen
Det er mændenes viljestyrke, der har søger for overlevelsen af flokken, fra tidernes morgen. Viljen til at forsætte jagten, indtil at byttet var fundet og skudt. Viljen til at gå frygtsom imod de fare der ligger i det ukendte, i at kæmpe mod større kræfter end sig selv. 
Dette meget snævre fokus har kvinderne ikke dyrket, da de har skulle have det brede syn på alle omkring sig, det være sig småbørn, dyr, fornødenheder, forråd, redskaber og ikkemindst beklædning.  

Tvivlen
Mænd har dystet og kæmpet både kamp og i den sociale rangorden, for at få sin plads i hierarkiet, foruden manddomsprøver for at kunne blive en mand. Alt sammen har et stærkt fundament, nemlig mod, mandsmod til at kunne overleve og kæmpe for at forøge velstand og værdierne. Deri har kvinder ikke den samme tilgang til mod, da det ikke bliver genne dyste modet vokser. Så når vi har fravær af mod og selvværd, så er grundlaget for angst stor og angstens signaler er tvivl. Så i nye handlinger vil kvinden klart kunne mærke tvivlen og sætte tvivlende tanker op. 

Løsningen må dog først og fremmest at være bevidst om disse elementer og de forhindringer der skabes, uagtet om der er evner og værdier at bygge på. Derved også erklære krig mod disse spøgelser i sindet.


__________________________

Psykoterapeut Mads Vang Christensen
web: http://www.madsvangchristensen.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kvinders hængeparti .Om kvinders manglende selvværd som blokering for at opnå succes.