Psykoterapeut København og Kalundborg

Gå langsomt! (en lille dosis velvære)

 

Gå langsomt!
(en lille dosis velvære)

Hører du til dem, der ofte pisker en stemning op indeni. Måske tænker du” jeg skal lige klare”, ”og så jeg kan også nå,” eller” det ordner jeg, imens jeg gør”. Og pist, er du inde i en hvirvel i en uskøn og kantet dans om dig selv. Et ræs uden lige.

Vi kender udtrykket at ”gå rundt i sine egne tanker”.
Går du tit rundt i dine egne tanker?

Ja hvem gør ikke det, hvis tanker skulle man ellers gå rundt i. 

At gå rundt i sine egne tanker er et skønt udtryk. Det kan jeg godt lide. Du er virkelig i gang med dig selv, på egen boldgade og i din egen verden. 

Måske går du hurtigt, hastigt, eller lidt for hurtig.

For hurtigt til hvad, kunne du spørge. Ja for hurtigt til at mærke dig eller til at mærke livet, ville jeg kunne svare. 

Går du nogensinde langsomt. Og svarer du ja, sker det da, når du går med små børn i hånden eller en gammel bedstemor under armen? 

Når jeg af og til opdager, at mit hastværk løber af med mig, er jeg begyndt at sige til mig selv ”gå langsomt, Lisbeth!” 

Så stopper jeg op eller skruer en anelse ned for tempoet. Og så sker det forunderlige. Et øjeblik giver jeg mig til at mærke glæden og suget i maven ved at give mig selv en pause. Friheden til og muligheden for at få en lille dosis fred og stilhed.

I det øjeblik føles det, som står tiden stille. Det er, som når du i meditation formår at stoppe tankerne. Der bliver plads indeni. Tiden, opgaverne og hastværket går på standby.

Man kunne kalde det et lille frikvarter, dit eget mini frikvarter bort fra tanker og hastværk. Man kunne også kalde det en meditationsøvelse. Kald det hvad du vil, men du skulle tage og prøve.

I det lille frikvarter, i det vidunderlige øjeblik tager jeg mig måske yderligere den frihed også at mærke glæden i min krop. Jeg mærker kroppen indefra. Særligt mit bækken, mine ben og mine fødder. Jeg mærker, at de gradvist føles som en helhed, og jeg fornemmer deres forbindelse med jorden. Jordforbindelse. En god modvægt til de flyvske tanker og hastværket. Jeg mærker en god tyngde, fylde og livet indeni mig. Uha, noget i mig jubler.

Der er liv derinde, der venter på, at jeg griber det. Og jo oftere jeg gentager øvelsen, desto flere frikvarterer og pauser får jeg. Og jo mere velvære. 

Hvis du kender det, jeg beskriver, eller hvis du har tilsvarende gode erfaringer, ville jeg nyde, hvis vi kunne dele det med hinanden og brede de gode oplevelser ud. 

Til sidst vil jeg fortælle, at jeg er kroppsykoterapeut. I kropsterapi med andre ser jeg direkte og over tid, at langsomhed og større opmærksomhed på kroppens sprog og behov er en vigtig helbredende faktor i behandling af angst, depression, traumer, stress, lavt selvværd og misbrug.

Det gør mig uendelig glad at se det.

Nyd sommeren og gå langsomt! 

Kærlig hilsen

www.lisbethnuka.dk

tlf. 4089 3616

Lisbeth Nuka Pedersen

__________________________

Psykoterapeut og Parterapeut Lisbeth Nuka Pedersen København og Kalundborg
Læs mere på http://lisbethnuka.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Gå langsomt, få en dosis velvære, hvor du mærker kroppen, jordforbindelse og glæde