Blogger og Hverdagsfilosof

Fire typiske fejl for spirituelt udviklede

Tjek her, om du falder igennem: 

  •  Flyt fokus fra negative selvbilleder

            (mal lyserødt oven på det bæ-brune)

 

  • Lad selvhøjtideligheden blomstre

          (pak din uformåenhed ind i spirituelt forklarmiggrøv)

 

  • Giv en masse gode råd til andre

           (DU kender jo sandheden - den der passer på alle)

 

  • Rum ALT

          (Breivik og Lundin skal bare have en masse kærlighed)

 

 

Lad mig dele mine egne erfaringer med dig:

 

Alle negative selvbilleder, uden undtagelse, som jeg har pyntet på med lyserødt pastelfarve, er over tid krakeleret, så det grimme nedenunder igen har tittet frem. Det sker over tid. Det er som at pisse i modvind. Det eneste der har virket på den lange bane, har været at slibe helt i bund, og se hvad det var de tørre sprækker bagved virkelig havde brug for. Og så give det den olie. Selv. Jeg har også bedt om hjælp fra mere kyndige håndværkere, når det oversteg mine egne kompetencer.

 

Selvhøjtidelighed - det er et vidunderligt skalkeskjul, når uformåenheden er svær at rumme. I mit eget tilfælde, så er der ikke den ting jeg ikke "bør" kunne. Som terapeut. Som èn der har gået - og går vejen. (Går vejen. Det er et nøgleord. Mit personlige arbejde er ikke slut.) Jeg burde jo kunne alt det "rigtige" til enhver tid, jeg ved jo godt hvad det handler om. Hell no. Jeg famler også i blinde. Især når glorien falder ned over øjnene, og spærrer for udsynet.

"Embrace uformåenhed!" - så er det faktisk lettere at se det næste skridt på stien. (Jeg taler til mig selv)

 

Giv en masse gode råd til andre - det vil sandsynligvis hjælpe dem med at få det endnu dårligere. Medmindre de har bedt om at få et råd. Når jeg er faret vild, og møder en mur af velmente uopfordrede råd, så kan jeg, i tilgift til egne kvaler, blive fanget af en impuls til at forsvare og forklare, hvorfor mine egne valg er som de er. Så jeg ikke føler mig forkert. Oven i at have det svært med den situation jeg i forvejen befinder mig i. Jeg vil meget hellere mødes med åben omsorg og forståelse, og høre dig spørge hvad jeg har brug for. Måske vil jeg gerne høre, hvad der har virket for dig, som inspiration, men ikke som den endegyldige sandhed.

 

Vi skal rumme det hele - alle skal bare elskes. Jeg er enig, alle skal elskes. Breivik og Lundin skal også elskes - af deres mor. Ikke af mig. Jeg behøver heller ikke hade dem, men deres ugerninger er på ingen måde i orden, og det er der mange ting i verden der ikke er. Jeg hader ikke Lundin og Breivik - heller ikke Trump, men jeg foragter deres handlinger, og synes de skal stilles til ansvar. Adfærd har - og bør have - en konsekvens. I min optik. Jeg vil gerne forholde mig til, at der er en årsag bag enhver (u)gerning, samtidig synes jeg, at selve det at holde folk ansvarlige for deres handlinger, kan være medvirkende til at verden bliver et bedre og mere elskeligt sted at være. Mennesker der tager ansvar, er lettere at tilgive for deres vildfarelser. Jeg kan bedre tilgive mig selv, når jeg rydder op efter mig, end når jeg retfærdiggør mine fejltagelser.

 

Hvor falder du igennem?


Kærlig hilsen
Gitte Olesen
Psykoterapeut, forfatterspire og klog Åge.

 

 

 

__________________________

Gitte Olesen, blogger og hverdagsfilosof
Psykoterapeut Tisvildeleje
Se mere på: http://gitteolesen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fire typiske fejl for spirituelt udviklede.Tjek her