Psykoterapeut København Katrine Boeck

Hvad er dine skyggesider?

Vores skyggesider kan stå betydeligt i vejen for vores trivsel, idet vi mangler en del af vores personlighed, hvormed vi bliver rigide i vores selvopfattelse og vores relationer! Fordi vi simpelthen udstøder og afviser mennesker og udøver selvhad over for os selv, når vi eller andre træder ud af den lille ramme, vi har defineret som værende okay. Og det bliver hurtigt til et fængsel for os - og for andre.

For vores forventninger og krav er langt fra den rummelighed, omsorg og nåde, vi har brug for som mennesker, samt det vi selv har brug for at mødes af fra os selv til os selv, men også har brug for at blive mødt af fra andre mennesker. Og verden har dybest set brug for rummelighed, omsorg og nåde, hvis ikke vi skal opleve menneskefjendske systemer og krige og konflikter.

Så vil du kigge på din egne skyggesider, og få hele dit potentiale for udvikling med dig videre i dit liv?

Så kig på de domme, du dømmer i forhold til dig selv og andre. Skriv evt ned, hvad din dom er, og hvad der ville ske, hvis du i stedet for fordømmelse nu accepterede den side ved dig selv og andre. Hvis du så med milde og kærlige øjne på mennesket og sjælen bag skyggesiden – den forhadte del af dig eller andre. Hvis det er andres dårlige sider, hvad ville der så ske, hvis du erkender, at også du har sådanne sider. At også du kan blive egoistisk, følsom, svag, kritisk, vred, dum eller måske misundelig?

Jeg har i snart 15 år arbejdet med folks skyggesider, og set hvad sådan et arbejde fører med sig af integritet, ro og afklarethed. Det er hurtigt at screene for skyggesider, og det har jeg hjulpet mange med. Der er så mange kompetente værktøjer til at arbejde med skyggesider, og oftest kan vi på blot 1-3 måneder forandre vores verden ved at gøre op med vores rigide væren i verden. Så min opfordring er at tage arbejdshandskerne på og gå endnu et skridt i din udvikling som menneske.

__________________________

Katrine Boeck, Psykoterapeut og parterapeut i København/Lyngby.
Læs mere på: https://coachcare.dk/
Skriv eller ring på 23206983, eller send en mail til katbo@coachcare.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Hvad er dine skyggesider? Læs mere