Psykoterapeut København Hanne Christensen

Angst for afvisning

Når du holder andre på afstand, kan det skyldes at du er angst for at blive afvist - igen. Angsten for afvisning har mange udtryk, men samme hensigt, at holde dig fra nære og dybe relationer.

Den nære sårbare kontakt, hvor der er risiko for at blive afvist, mobbet, til grin eller udelukket fra fællesskabet.

Engang er angsten for afvisning opstået i situationer du ikke magtede eller forstod, derfor har den sat sig i din krop som en livsfarlig meningsløs følelse.

Du er blevet afvist og det gjorde så ondt og forvoldte så meget smerte at du aldrig som i aldrig ønsker at mærke denne følelse igen.

Du var et barn og dette barn lever stadig – i dine følelser. I dag er du voksen og i stand til at befri dig selv fra at være låst fast.

En måde at holde afstand til disse smertefulde følelser kan være ved at være fordømmende, kritisk eller bebrejdende. Måske jaloux eller misundelig. Måske ironisk eller arrogant.

Det du siger om andre, viser de følelser du er fyldt op af. De smertefulde og ubærlige følelser, der er med til at definere og måske ødelægge dit liv i dag.

De følelser du ikke er klar over du bærer rundt på og som du ikke er klar over du sender ud i verden.

Følelser forbundet med måske skam, måske skyld, måske angst.

Det er de følelser, der opstår i dig i kontakten med den anden. Dem der rammer dig et ukendt sted fra, der hvor du selv er blevet såret engang.

Dette responderer du ubevidst på med reaktionen du sender ud i verden, det du syntes er mærkeligt og uforståeligt.

Det er mærkeligt og uforståeligt for dig, for den del af dig er skjult, glemt eller gemt væk, en side af dig du må afvise fordi den gør for ondt.

Og hvem kan du dele dette med?

Hvis du har modet til at gå ind i dette, så har du alt det guld du har behov for, for at begynde en udviklingsproces.

Du er ikke forkert og utilstrækkelig, når du ikke er perfekt. Du er modig og menneskelig.

Du er unik, lige præcis som du er med fejl og mangler, skønhed og charme, ridser og skrammer af det livet har givet dig med i din bagage.

Tænk hvad det vil betyde for din måde at vælge og være i relationer på. Hvis du mærkede og tænkte du var god nok. Glemte angsten for afvisning. Fandt roen i dig selv.

Accepterede at livet er en proces, hvor vi hele tiden træner og udvikler os mod det vi gerne vil opnå eller gerne vil være.

Hvis du ikke tør fejle bliver du handlingslammet. Tvivlen bliver din fjende i stedet for vennen der får dig til at reflektere.

Når du fordømmer og definerer andre så kig på, hvordan det kan være det er så vigtigt at definere andre på nogle ganske bestemte områder.

Kunne det være din indre smerte der flød over?

Jeg vil med glæde være den psykoterapeut, der sammen med dig, kigger på det du ikke syntes om hos andre eller reagere kraftigt på, jeg er sikker på du vil opdage meget fint og godt om dig selv, få en omsorgsfuld forståelse af dine livsvilkår.

Opnå større indsigt og rummelighed, når du har modet til at mærke og opdage, hvordan dit liv har formet dig til den du er i dag.

Lade disse personlige opdagelser være udgangspunktet for at slippe angsten for afvisning og nærme dig de nære relationer og fællesskaber du længes efter at være en del af. 

Med kærlig hilsen

Hanne Christensen

Psykoterapeut og Parterapeut i København

__________________________

Hanne Christensen, Privatpraktiserende Psykoterapeut & Parterapeut
Læs mere på: http://www.kbhpsykoterapi.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Angst for afvisning - et magtfuldt spøgelse. Læs mere