Hyldest til rynkerne

Rynker, linjer og andet skønhedsældning, er tydeligvis sårbart for de fleste, siden botox-industrien har gjort folks ivrige forsøg på, at fjerne livslinjer i ansigtet til en mulighed. 

Vi lever i en tid, hvor evig ungdom længe har været svar på det smukke ydre, fordi Vi i virkeligheden er blevet aldersforskrækkede og ikke vedstår os, at ansigtet synliggøre resultatet af et helt kunstværk med livslinjer fra vores levede liv.

Dybest set tror jeg ikke, at sårbarheden i ældningstegnene ligger i at blive ældre, men ubevidst i at føle sig blottet og afsløret.

Det fortæller vores ansigt.

Rynker viser, hvor meget du har grinet, grædt, bekymret dig, mærket og elsket. Ar er dine spor fra en bestemt fortælling og linjerne viser, hvordan din generelle tilgang er til dig selv og livet. Dine mimiker viser alle dine nuancer i din personlighed og jo mere synligt det hele er - jo nemmere har andre ved at aflæse dig. Eksempelvis også din evne til empati.

 

Konsekvensen af at fjerne rynker og linjer i ansigtet.

Jo mere Botox et ansigt får, jo mere stivner ansigtsmusklerne, hvorefter små mimiker forsvinder. Det kan derfor også påvirke det naturlige smil hos folk, som gør at man bogstavelig talt fremstår som mere stram i betrækket med botox, uden nødvendigvis at være det. Så jo flere linjer, mimiker og skønhedsrynker, jo nemmere får du ved at skabe tætte relationer, fordi du fremstår autentisk.

 

Alt afsløres i dit ansigt.

Dit ansigt fortæller din historie med alle de tanker og følelser du har haft i dit levede liv. Det afslører derfor også den sårbarhed, som du måske i forvejen ikke bryder dig om at kigge på. Og ja, Vores indre ses tydeligere i Vores ydre, jo ældre vi bliver og hvad så? Skal Vi bare viske det hele væk og fremstå som livløse? 

Sårbarheden bliver ofte den evige stopklods for Vores evne til at leve frit med alt hvad virkeligheden byder på. Derfor er det så vigtigt, at bruge sårbarheden rigtigt til det Vi dybest set kan bruge den til. Nemlig at leve og udtrykke os igennem den, uden at fjerne os fra den. På præcis samme måde kan du ændre hele din ansigtsstruktur og gøre dine rynker mindre synlige, få dem til at falde smukkere og i nogen tilfælde påvirke dit indre så meget at de forsvinder helt.

Sådan påvirker du selv din skønhedsældning

Frem for at fjerne hvad du ikke er tilfreds med, så undersøg hellere hvad du ikke ønsker at andre skal opdage ved dig. Hvor føler du dig blottet og hvad gemmer der sig bag din sårbarhed, som du ønsker at fjerne?

Måske er der én eler flere sider hos dig, som trænger til et opløft ved at komme frem i lyset. Hvis ikke du finder gløden andre steder i dit liv, kan du altid finde den frem ved at starte med arbejdet omkring din sårbarhed, som du blandt andet opdager, hver gang du ønsker noget synligt på dit ydre skal forsvinde.

Mere karakter - Ja tak

Ansigtsrynker, linjer og skønhedsældning har altid optaget min opmærksomhed. Hvis jeg fik lov, kunne jeg nemt bruge timer på at betragte et ansigt med ældningstegn i ren og skær beundring og fascination over den historie, som ansigtet fortæller om den person jeg sidder overfor. Jeg er også gået på opdagelse i mit eget ansigt og jeg har lært at kigge kærligt på mine skævheder. Endelig er jeg også blevet afslappet med at vise mig offenligt uden makeup-masken og uden frygten for at andre tænker noget bestemt om mig. Den sårbarhed der lå i at komme dertil har været voldsom, men samtidig været absolut befriende. Og sådan er det med alt hvad Vi bilder os ind, at Vi er nødt til at skjule udadtil.

Rynker eller ej. Jo mere autencitet, jo mere styrke og karakter. Så skulle Vi ikke prøve at hjælpe hinanden med at udleve den gode gamle tese om, at skønhed kommer indefra, fremfor kun at lade den blive ved snakken? Lad os én gang for alle erstatte ordet rynker med karakter og byde Vores skønhedsældning velkommen.

Kh 
Mirja

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Rynker - sig ja til mere karakter. Læs mere