Omfavn dig selv - og stop kampen

Omfavn dig selv og stop kampen

Terapi handler for mange om at forandre sig, om at gøre op med alt det ved os selv, som vi ikke bryder os om eller som omgivelserne ikke bryder sig om ved os.

Mange arbejder rigtig hårdt i terapi på at ændre sig, ændre sin måde at være på eller sin måde at tænke på. Men projektet om at forandre sig til det bedre lykkes ikke altid så nemt, for ofte sker der det, at den indre kritiker i høj grad også aktiveres, når man ønsker at forandre sig. Når man fejler, når man bliver ved med at være på den samme måde og gøre det samme, skælder man sig selv ud, og endnu en gang kan man så bekræfte sig selv i at man er dum, forkert og umulig. Og har den erfaring så en gavnlig virkning på os? Får vi det bedre, og bliver vi bedre mennesker? Jeg tror det ikke. Vi ved nemlig, at mennesker udvikler sig bedst og bliver den bedste udgave af sig selv i et kærligt og omsorgsfuldt miljø.

For mig handler terapi om at blive venner med sig selv og kunne rumme og favne alle de sider vi har, uanset om de er konstruktive, negative, grimme eller ønskværdige. Ved at omfavne os selv med kærlighed og accept af, hvad vi måtte indeholde, sker der et skift i  os – en forståelse af os selv på et dybere plan, så vi ikke længere behøver kæmpe mod os selv. Vi kan da hvile i den indre viden om, at vi gør vores bedste, og at vi er gode nok, som vi er.

Når vi omfavner os selv og ikke længere er i krig med os selv, stopper den udvendige krig også.

Det giver ro og mulighed for at møde os selv og verden ud fra et andet sted i os, som ikke handler om kamp.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Forandring? Omfavn dig selv og stop den indre kritiker