Psykoterapeut i Helsingør

Naturen og farvernes univers - en kombination der giver mening

Naturen og farvernes univers er integreret i både mit eget liv og mit virke som psykoterapeut. 

I mange år har jeg startet dagen med en morgentur, hvor jeg oplever skoven og dagen vågne. Et uundværligt ritual, som holder mig i balance og på rette vej. Farvernes univers er en del af min redskabskasse i min klinik. Jeg er dybt fascineret af farvernes evne til at skabe forbindelse til det indre i hvert et menneske, og opleve hvordan de giver klarhed og forståelse, når noget virker smertefuldt og uløseligt. Det er bevægende hver gang, det sker. 

Det er disse to elementer min kollega og jeg, på baggrund af vores egne erfaringer, besluttede at sætte sammen i forløb for kvinder. Med skoven som platform til en større jordforbindelse og kontakt til os selv og med farverne som indgang til den indre viden og selvindsigt, ønskede vi at formidle det bedste fra de 2 verdner til vores deltagere. 

Naturen har så meget at byde på, og dens positive indvirkning på os er nu også videnskabeligt dokumenteret. At være i naturen hjælper os til at trække vejret friere og med at slappe af, så vi lettere kan slippe spændinger og uro, og bremse myldret af tanker og bekymringer. Vi kommer hjem i kroppen, falder til ro, kan mærke os selv og være sansende. 

Farvernes univers har rigtig meget at byde på, når det gælder bevidsthed, selvforståelse og balance. Farver er som et spejl, vi kan genkende os selv i. En refleksion af vores indre, vores essens og behov, en indgang til vores indre viden, til svarerne i os selv.  

”Det føles som om, vinden i træerne renser mig”

Sådan udtrykte en deltager det, da vi sad i afslutningsrunden på vores 2. møde. Hun havde været sygemeldt med stress i mange måneder og var endnu ikke var klar til at vende tilbage til sit arbejde. Som noget nyt følte hun nu mere ro og omsorg for sig selv. 

Selvomsorg, kærlighed, taknemmelighed, tryghed og glæde var gennemgående oplevelser for deltagerne den dag. Alle havde de genkendt sig selv i farverne, som talte til dem på en ny og ukendt måde, som tilførte dem nye indsigter, ro og energi.

Det var bevægende at opleve, hvordan naturen og farvernes verdener tilsammen skabte indsigter, balance og ro i hver deltager. Jeg er taknemmelig for at have været vidne til, hvordan andre kan nyde godt af den recept. 

Hvis du vil vide mere om vores kommende forløb i Kvindecirklen, kan du læse mere på min hjemmeside under kurser & workshops.

__________________________

Anette Siff Eskildsen
Psykoterapeut MPF, Aura Soma terapeut, spirituel healer
Læs mere på http://anettesiff.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Kvindecirkel - forløb for kvinder. Læs mere