Får du dækket dine behov?

Den anden dag tog jeg mig selv i at sidde og rive mig i håret og hverken kunne finde hoved eller hale i noget. Lige meget hvad jeg gav mig til, drillede det mig, og jeg syntes, at mange ting var umulige, og at mit liv i øvrigt mest bestod af problemer.

Det undrede mig, for det var ting, jeg normalt sagtens kan håndtere og heller ikke sådan, jeg mest er. Først gav jeg mig til det ene, så det andet. Lige meget hjalp det. Jeg havde helt mistet overblikket.

Så var det, jeg lige satte fødderne i gulvet for at få noget jordforbindelse, lukkede øjnene og tog nogle dybe vejrtrækninger. Hvad mon det her handlede om? Hvad var der galt med mig?

Så kom jeg til at gabe. Dybt og inderligt. Og så kom jeg til at grine. Jeg var træt. Som i virkelig træt! Mere indviklet var det ikke. Og så var der jo kun én ting at gøre: sove.

Nu var det så heldigt, at det var midt på dagen, og jeg ikke havde nogen aftaler, så en halv time på sofaen kunne det blive til lige på stedet.

Da jeg vågnede igen, så alting anderledes ud. Jeg kastede mig glad over alle opgaver, og det hele gled stille og roligt den rigtige vej.

Jeg har været rigtig dårlig til at mærke mig selv. Jeg har lært mig at bide tænderne sammen og give den en ordentlig skalle. Og hvis tingene ikke gik som de skulle, så måtte jeg bare gøre mig mere umage. Så det er noget af forklaringen på, at jeg kan glemme noget så, i virkeligheden ret simpelt, som at mærke trætheden.

Selvom det er noget, jeg har øvet mig meget på, falder jeg stadig tilbage engang i mellem, som jeg gjorde den dag. Men der går længere og længere tid i mellem.

Min træthed har også kunnet få mig i slikposen om aftenen. I stedet for at gå i seng, kunne jeg få søvnbehovet til at forsvinde ved at fylde sukker på det. Det skete på sådan et mere ubevidst plan, men det handler egentlig om det samme. Nemlig at have et behov, som bliver underkendt.

Jeg fik ikke dækket mit søvnbehov ved at booste energien midlertidigt med sukker. Og jeg fik ikke løst mine udfordringer ved at knokle mere på fremfor at hvile.

Det handler om at være god til at mærke sig selv og så give sig selv det rigtige. At anerkende og dække det behov, der reelt er, fremfor at gøre noget andet.

Det lyder så simpelt. Og det kan være så enkelt. Men det kræver ro, opmærksomhed og øvelse.

Kærlig hilsen
Malouna

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kan kun give dig så evigt ret. Vi finder ubevidst eller bevidst erstatning for det vi mangler i vores liv.
Enig. Tak for kommentaren. Kh Malouna
Får du dækket dine behov? Mærk dig selv og anerkend dine behov. Læs på Levlykkeligt.dk