Få succes ved at omgive dig med de rigtige mennesker

Der er mange, der mener, at du ligner de fem mennesker, du tilbringer mest tid sammen med.

Jeg ved ikke, hvordan man lige er nået frem til det tal, men der er noget, for ikke at sige meget, om snakken. Hvis de fleste af dem, du tilbringer din tid sammen med, lever usundt, så gør du det sandsynligvis også i nogen grad. Hvis det er skik og brug at sladre om andre blandt dem, du omgås, så gør du det måske også. Eller hvis dem, du oftest taler om penge med, ikke har ret mange, så har du nok heller ikke.

Du kan sikkert selv finde eksempler på det modsatte, der er altid undtagelser. Men kan du også finde eksempler på noget, du gerne vil, men ikke rigtig lykkes med? Så kan det være interessant at se på, hvem du omgiver dig med. Hvordan er deres adfærd? Hvad gør de? Hvad er deres overbevisninger?


Det er trygt og vanedannende at være fælles om tingene, både de gode og de mindre gode.

Der er ikke meget, der kan bringe folk tæt sammen som fælles fjender og problemer. Det fortæller verdenshistorien meget om. Men det samme gælder heldigvis også for mere positive ting og fælles succesoplevelser, som for eksempel en fodboldlandskamp. Det er godt at være fælles om noget. Det skaber samhørighed og tryghed.

For nogen mennesker kan det godt lade sig gøre at bryde ud af en gruppes mønster, og samtidig blive i gruppen. Men det kan være rigtig svært at være den eneste i gruppen, der går andre veje. Det kan også være næsten umuligt ikke at lade sig påvirke. Mange gange er det ikke engang et bevidst valg, men bare en rolle og en adfærd, vi ligeså stille er gledet ind i.

Det kræver mod at skulle bryde med, eller tage lidt afstand, fra dem, man er vant til at være sammen med. Det behøver du heller ikke nødvendigvis at gøre, men overvej nøje, hvilke ting I har sammen, og om du bruger de andre som en begrænsning for ikke at få opfyldt dine mål og drømme. Måske kan I være sammen om nogle ting, og så skal du opsøge andre, når det kommer til andre ting.


Tilbring mest tid sammen med dem, der går eller har gået vejen før dig, når du vil gå nye veje.

Hvis du vil noget andet, så overvej hvem du skal være mest sammen med fremover. Hvem du lytter til, hvem du søger gode råd hos, hvem du betaler penge for at hjælpe dig. Og ikke mindst, hvem der ikke saboterer dig, bevidst eller ubevidst (”der sker ikke noget ved en enkelt undtagelse”, ”det er håbløst at få et job i dag”, ingen mænd vender sig om efter nogen, der er over 40”, ”skal vi ikke hellere gå på café?”)

Træf et bevidst valg om, hvem du har lyst til at lade dig motivere og inspirere af, og i hvilken retning. Selvfølgelig kan du og din veninde, der heller ikke er meget for motion, måske hive hinanden op af sofaen et stykke tid, så I kan løbe en tur sammen. Men sandsynligheden for at du opnår succes med projektet er større, hvis du slår dig sammen med én, der i forvejen løber og ikke er så nem at lokke af sporet. Hvis du vil tjene mange penge, så omgiv dig med dem, der selv har tjent en masse. Og hvis du vil møde en skøn kæreste, så søg råd hos dem, der selv er i et godt parhold.

Kærlig hilsen
Malouna

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Få succes ved at omgive dig med de rigtige mennesker