Sådan kan du tyde dine drømme

Få opskriften på, hvad du selv kan prøve at gøre for at forstå dine drømme. Det kan være det værd, for man kan nemlig lære rigtig meget af sine drømme, og få hjælp til mange ting i sit liv og sin hverdag.


Der er mindst ligeså mange fortolkninger af drømme, som vi er mennesker.

Hvis du vil prøve at tyde og forstå dine drømme, kan du for eksempel undersøge hvilken personlig betydning de forskellige elementer i drømmen har for dig. Elementer kan være personer, dyr og ting, og kan repræsentere forskellige sider af dig.
 
Handler en drøm for eksempel om en løve, vil den for nogen være symbol på noget farligt og for andre noget smukt. Det kan være, at løven minder dig om, at du ikke skal være bange, fordi du har løvens styrke inden i, og at du trygt kan …? Det kan også være, at du trænger til at komme mere ud i naturen, dase og slappe af, have det store overblik eller større frihed. Måske er du en ”løvemor” for dine unger, og skal give dem noget mere line? Måske spiser du for meget kød, og har dårlig samvittighed over det? Det kan også være, at der er noget, du skal have sagt fra overfor, altså at du skal ”brøle som en løve”. Eller måske skal du tage mere ansvar som mand og være den beskyttende løve overfor din familie.

Det kan være alt muligt, din drøm prøver at fortælle dig. Og det skal selvfølgelig også ses i sammenhæng med resten af handlingen i drømmen. Det er din egen tolkning, der er den rigtige.

Hvis vi holder os til eksemplet med løven, så kan du spørge dig selv:

 • Hvad betyder en ”løve” for mig?
 • Hvordan har ”løven” det i drømmen?
 • Hvordan er det at være en ”løve”?
 • Hvilke følelser får jeg, når jeg forestiller mig, at jeg er ”løven” i min drøm?
 • Hvor var "løven"?
 • Hvad gjorde den?
 • Hvad ville den?
 • Hvorfor mon jeg drømmer om lige nøjagtig en ”løve”?


Hav en notesblok ved sengen

Det kan være en god idé at have en lille notesbog og en kuglepen ved siden af sengen. Ofte glemmer vi nemlig vores drømme, ligeså snart vi står op og bevæger os omkring. Skriv for eksempel de tre ting ned, der gjorde størst indtryk på dig i drømmen. Det kan være personer, dyr, ting, steder og andet.

Spørg dig selv, hvad de symboliserer for dig, som beskrevet ovenover.

Og undersøg derefter om der er noget i dit liv lige nu, der minder dig om det, du finder frem til. 

Er der noget, der går dig på, som du ikke rigtig kan få op til overfladen?
Er der noget, du skal gøre noget mere - eller mindre?
Er der noget, du skal være opmærksom på eller kan lære af?
Er der noget, du skal undlade at gøre – eller måske noget, du skal have gjort noget ved?

Og til sidst: Mærk efter om din tolkning føles rigtig for dig - og stol så på den. Ingen ved bedre end dig selv, hvad dine drømme betyder.
 
Du kan selvfølgelig også kontakte mig eller andre, der arbejder med drømmetydning og få hjælp til tolkningen af dine drømme, men her fik du lidt inspiration til selv at prøve.

God fornøjelse!  

 

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tyde dine drømme. Få opskriften af psykoterapeut Charlotte Palm