Opgiv tanken om at blive færdig – også til jul

Noget af det der virkelig kan stresse os er, når vi får bildt os selv ind, at vi skal nå noget bestemt, før alt bliver godt og perfekt. At det er selve forudsætningen for det, ellers bliver det ikke, som det skal være.

Det er en håbløs kamp, som vi stort set altid vil tabe. Ikke nok med at vi risikerer aldrig at nå dertil, altså at blive så færdige som forventet – vi nyder heller ikke vejen derhen, fordi vi knokler afsted med skyklapper på og blikket fastlåst på målet.

I rigtig mange tilfælde bliver vi nemlig aldrig ”færdige”, som i helt færdige. Der vil altid være noget, der kan gøres bedre eller anderledes.

Og skulle vi alligevel nå til at punkt, hvor vi endelig føler os færdige med én ting, er der allerede opstået et nyt ønske eller behov for at gøre noget andet færdigt. Så på den måde kan man sige, at vi stræber efter noget uopnåeligt, en illusion om at ”alting bliver godt, når”...

Det er selve tanken om, at vi ikke er eller bliver ”færdige”, der stresser os, mere end det, vi ikke når.

Vi når nu engang det, vi når, hverken mere eller mindre. Og vi prioriterer og vælger hele tiden så godt vi kan. Passer resultaterne ikke til vores forventninger, så kan vi justere forventningerne.

Det er helt, som det skal være. Også i denne juletid. Det bliver jul alligevel.  Og den bliver allerbedst, når du giver slip på tanken om, at den skal være anderledes end den er, uanset hvor færdig du er eller ej.

Som med livet i det hele taget er det rejsen fremfor målet, der er vigtig. Nyd den nu, den S….. jul!

Kærlig hilsen
 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Rejsen henimod noget er vigtig - ikke målet. Psykoterapeut Charlotte Palm på Levlykkeligt.dk