Gode relationer giver bedre selvværd

Man kan være så fokuseret på, at man er forkert, når man er sammen med andre mennesker, at man helt kan glemme, at det måske slet ikke er én selv, der er problemet.

Selvværd er et stort emne, og der er mange vinkler på det. Én af dem handler om, hvem man byder sig selv at omgive sig med. Vi vil nemlig ofte omgive os med dem, vi føler, matcher vores værd.

Hvis selvværdet er lavt, så kan vi komme i tanke om at være sammen med nogen, der ikke er gode for os. På den måde kan vi holde os selv nede, så det bliver en slags selvopfyldende profeti. Samværet giver os måske noget, men det er en falsk form for værdi. Vi bekræfter nemlig kun os selv i, at vi ikke har fortjent bedre.

Hvis du føler dig forkert, anderledes eller udenfor sammen med en gruppe mennesker, så prøv at undersøge med dig selv, om det i virkeligheden er gruppen, der ikke passer til dig, i stedet for omvendt.

At lave om på sig selv for at passe ind, er for høj en pris at betale. Det er ødelæggende for selvværdet.

Hvis ikke gruppen accepterer dig, som den du virkelig er, så vælg en anden gruppe. Der vil altid være mennesker, der synes, du er værdifuld, bare fordi du er dig.

Men det vigtigste er, at du selv føler det.

Og det gør du blandt andet ved at vælge at omgive dig med mennesker, der er gode for dig. Mennesker, der løfter dig, accepterer og rummer dig. Fordi det du byder dig selv, også er det, du bliver mødt med. Så jo bedre relationer, jo bedre selvværd.

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Gode relationer giver bedre selvværd. Psykoterapeut Charlotte Palm på Levlykkeligt.dk