Det eneste nytårsforsæt du behøver

I stedet for at sætte dig selv nogle komplicerede, meget konkrete og måske urealiserbare mål for det næste år, kan du prøve at vælge en løsning, der er mere simpel, nemmere at gennemføre, og også sjovere at leve op til.
  
Uanset hvordan vi vender og drejer tingene, er der nemlig dybest og stort set kun én ting, vi alle ønsker os: at være glade.

Så hvorfor ikke bare gøre det til selve målet?

Vi ønsker os kærlighed, gode relationer, tryghed, sikkerhed, ro, omsorg, spændende jobs, skønne rejser, god mad, masser af energi, sundhed, vitalitet og alt muligt andet, men fælles for alle tingene er, at det er ting, der gør os glade. Sådan meget firkantet udtrykt, men for nu at gøre det helt enkelt. Mere indviklet behøver det nemlig ikke at være.

Vi ønsker at stå glade op og gå glade i seng. At tage glade afsted og komme glade hjem. At foretage os ting i løbet af hverdagen, i weekender, ferier, og hele året rundt, der gør os glade. Vi vil opleve glæde på alle planer. Vi vil føle os glade. Vi vil i bund og grund ”bare” være glade.  


Hvad der gør os glade hver især er selvfølgelig individuelt, men ønsket er det samme.

Med en beslutning og et mål om at være glad (så glad som muligt), vil du opdage, at der er en masse valg, der er meget nemmere at træffe, og dilemmaer, der er nemmere at løse. Der er rigtig mange ting, der bliver nemmere for dig at vælge fra, fordi de ikke lever op til målet om at være glad. Og tilsvarende ting, du vælger til, fordi de gør.

Når dit fokus er på glæden, er det omdrejningspunktet for alt, hvad du gør, stort og småt. Det bliver ud fra ønsket om at være glad, du hele tiden spørger og undersøger, før du vælger og handler. Er jeg glad lige nu? Vil dette gøre mig glad? Vil dette gøre mig mere eller mindre glad? Vil dette gøre mig glad på kort sigt eller på den lange bane? Og så videre.


Bliver det ikke for egocentreret med alt det der ”hvad der gør mig glad”?

Overhovedet ikke. Det er netop det smukke ved det. Du bidrager så fint til verden ved at være det glade eksempel og rollemodellen for andre. Du har meget mere at give af, når du selv er glad. Glæde breder sig også som ringe i vandet og smitter andre. Og så er der i øvrigt ikke meget, hvis overhovedet noget, der kan gøre én så glad, som at gøre noget for at glæde andre, så hold dig endelig ikke tilbage.

Godt nytår!

 Dette blogindlæg er udvalgt af Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Nytårsforsæt - det eneste du behøver. Psykoterapeut Charlotte Palm på Levlykkeligt.dk