Skriv dine følelser ud af stuearresten

Når en følelse viser sig i kroppen og din refleks er at løbe væk fra den, kan du med fordel gøre det modsatte.

Mærk efter i kroppen og gå rigtigt ind i følelsen.

Skriv
En måde at gøre det på kan være at skrive. Du kan skrive dig ind i følelsens aflåste værelse. Her kan du forsigtigt hilse på den, spørge til dens velbefindende og anerkende den. Ved at skrive sig ind på følelsen vil du blive i stand til at være sammen med den. I vil lære hinanden bedre at kende. Når den mærker sin ret til at eksistere, falder den til ro og slår lejr i en helt autentisk del af dig.

Du kan skrive på en hvilken som helst følelse. Det er svært at være ked af det, men det kan også være svært at administrere glæde. Måske fordi det har været forbudt at være glad i familien, når andre var kede af det.

Følelser bevæger sig
Når du giver en følelse opmærksomhed, vil den efterhånden transformere sig og blive til en anden. Efterhånden vil den, som et lille barn, føle sig tryg i sin base, din krop. Den vil kunne foretage sine afstikkere ud i verden, komme frem, når den har behov for kontakt og aktivitet, og trække sig tilbage, når den trænger til ro. Livets oprindelige cyklus. Vores følelser bliver ikke længe på samme sted, de bevæger sig hele tiden. Vi er skabt til bevægelse, både indre og ydre.

Følelser udgør ikke noget problem. Problemet opstår først, når de ikke får lov til at komme frem. Så laver de ballade, og jeg forstår dem godt. Der er ikke noget ved at blive pakket væk, lukket inde, få stuearrest.

Ud af fangehullet
Giv følelsen lov til at være her. Skriv den ud af stuearresten. Stuearrest - afmægtige forældres straffemetode. En flov skammekrog. Isolationsfængsling. Her har mange af dine følelser måske siddet i mange år uden håb om benådning. Døren til cellen smækker i, og de er alene, glemt i skammens sorte fangehul.

Mange andre og jeg selv har haft held til at skrive sig ind i skammens fangehul og komme lettet tilbage.

God arbejdslyst

Kærlig hilsen
Alice Persson, Psykoterapeut Østerbro

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Psykoterapeut København Alice Persson. Skriv dine følelser ud af stuearresten. Når følelser viser sig i kroppen, så brug tid på at mærke dem