Den indre grå dame

Oplever du, at du er splittet mellem forskellige udgaver af dig? Føles det, som om du indeni er to - eller måske flere - mennesker med hver sin mening om, hvad du skal gøre? At skabe balance mellem disse "personligheder" er at udvikle sig.

For eksempel har du måske en lille farverig pige indeni, som vil slå sig løs og lege og have en masse opmærksomhed. Men bedst, som hun vil styrte sig ud i begejstrende aktivitet, bremser den indre grå dame hende. Damen formaner hende om ikke at gå over gevind eller gøre noget, andre ikke vil synes om.

Eller du har lyst til, at der skal ske forandring i dit liv. Måske et jobskifte? Men når du træder et skridt frem mod det nye, bliver du bange og ender med at blive i det kedelige, men trygge. Det nye og solrige virker tiltrækkende, men den grå dame siger: Bliv du her, hvor der er trygt. Og så sker der ingenting.

Det kan betale sig at kigge nærmere på disse fænomener. At blive mere opmærksom på, hvad der egentlig sker indeni. Du kan lære at gå i dialog med de indre sider og skabe ligevægt. Du kan ikke blive af med den grå dame, men du kan række hende hånden og begynde at samarbejde. Hun har ressourcer og styrker, du kan lære at bruge på en mere bevidst måde.

Den indre ro vil da indfinde sig. Du kan lære dig selv bedre at kende.

Når vi mærker os selv, kan vi gøre det. Vi kan blive bedre til at vælge til og fra, sætte grænser og leve vores liv dybere i overensstemmelse med, hvem vi faktisk er.

Du skal selv gå vejen. Men det er rart og givende at have nogen i hånden imens. Dyrebart med god kontakt fra et andet menneske. Det er vigtigt, at nogen virkelig ser dig, som den du er.

Mange varme hilsener
Alice Persson, Psykoterapeut på Østerbro

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Den indre grå dame - sådan bliver hun din ven. Læs mere