Online psykolog hjælp og terapi Psykolog Kit Lisbeth Jensen

Vi får det vi ser

Julen står for døren, og vi har alle forventninger om at den bliver fejret i fred og fordragelighed. Hvordan kan vi så indfri vore forventninger på bedst mulig måde?

Positiv psykologi kan vise os vejen, ikke ved at være Pollyanna agtig, men via en realistisk optimistisk tilgang til os selv og andre mennesker. 

Det drejer sig om at opdage de gode ting, vise andre at du har opdaget det ved at talesætte hvor skønt det er for dig at se, høre, føle det du gerne vil have mere af. 

Mere af det gode handler dybest set om hvor du vælger at sætte dit fokus. Jeg vil påstå at du ikke vokser af kritik og påmindelser om alt du ikke kan, gør eller vil. Du vokser af at blive set, lyttet til og anderkendt for det du gør der er godt. Når du bliver det, er sandsynligheden stor for at du gør mere af det de andre oplever som godt og rart. 

Den vanskelige svigermor gør måske også noget godt af og til, hvis ja, fortæl henne det, fortæl hvor glad du bliver når hun siger eller gør x, y, eller z. Din partner vil på samme måde nyde når du fortæller hvor dejlig det er at få hjælp, eller hvor glad du bliver for det smil. Dine børn vil elske at mor eller far fortæller hvor glade de bliver når de ser hvor gode de er mod hinanden. Jeg kunne fortsætte og fortsætte. Pointen er at det vi ser, og benævner, er det vi får mere af.

Det er lidt som i en have. Hvis du vil have dine blomster og trær til at blive friske og frodige giver du vand, gødning, og ser til at de får sol. Der er også ukrudt i din have, men du vil ikke drømme om at vande eller give gødning, og lade ukrudtet tage overhånd. På samme måde er det i vore relationer. Det vi giver opmærksomhed er det som vokser og gror.

Jeg ønsker jer alle her på Levlykkeligt.dk en rigtig god Jul, og et blomstrende Nytt År. 

 

 

__________________________

 Kit Lisbeth Jensen, Psykolog med speciale i Klinisk Psykologi

Læs mere her: https://www.psykologonline.net/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ja ..taknemmelig er èt livsgivende `emne. Det er ofte det vi `glemmer `. Og i dette tilfælde .nærmest at vende det hele ( smiler ) ...180g Glædelig Jule til dig ligeså Sara

Hej Sara

Så dejlig at læse din kommentar. Taknemmelighed er en af vejene til større livsglæde, og nogle gange går tingene op i en højere enhed :)

 

__________________________

 Kit Lisbeth Jensen, Psykolog med speciale i Klinisk Psykologi

Læs mere her: https://www.psykologonline.net/

Få det bedste frem i dine børn, partner og svigerforældre