Vaskeægte pessimist og den positive psykologiens far

En efterårsdag for ti år siden snubler jeg over bogen 'Lykkens Psykologi'. Det var en af de dage hvor humøret var på minus 1, regnet styrtet ned, jeg var sulten, overarbejdet, træt og sur.

Bogen stod der og "grinede" til mig. Jeg købte den, læste den, og nysgerrigheden var vækket. Hvorfor? Jo, fordi Martin Seligman og jeg har to ting til fælles. Vi er psykologer og vaskeægte pessimister.

Seiigman er den positive psykologiens far. Far til en af de mest hurtigvoksende videnskabelige retninger gennem de senere år. Jeg har fulgt udviklingen, læst, deltaget på kursus, konferencer, skrevet, holdt foredrag, anvendt, og samlet erfaringer. Jeg har lært at blive et mere optimistisk menneske. Hvordan?

Jeg begynte med 'de tre gode ting'. Hver aften lige før sengetid, tænkte jeg igennem min dag, og fant tre gode ting jeg havde oplevet. Det kunne være alt fra at solen skinnede, til et møde med et dejligt menneske, eller et gyldent øjeblik på mit arbejde. Jeg skulle derefter tænke på hvad det gjorde med mig, og hvad jeg selv gjorde for at det blev en god oplevelse. Det virket. Stille og rolig blev mit humør bedre.

Det har gået mange år siden 'de tre gode ting'. I dag er jeg en lykkeligere psykolog, og arbejder hele tiden med mine styrkesider, sætter de i spil, og øger min trivsel og glæde i hverdagen. En glæde som ofte smitter over på andre mennesker rundt mig, både der hjemme og på job. Jeg har gennem årene styrket min mentale modstandskraft, og blevet bedre til at rejse mig op igen efter stormvejret.  

Jeg vil altid have pessimistiske tendenser. Det er en del af mig, sådan er jeg, og jeg accepterer det. Forskellen er at jeg ved hvordan jeg kan anfægte mine negative overbevisninger så de ikke slår mig omkuld. Tankens kraft er så stor, og redskaber til at skabe flere solskinsdage i livet er så vigtigt.

Presis nu merker jeg hvordan mine negative tanker prikker til mig. For hvem har lyst til at læse det her? Det er jo bare så dårlig skrevet? Hvad skal det egentlig være godt for?

Hmmmm

Ja, hvad så? Det er ok. Jeg har hygget mig, tænkt på jer der ude, delt noget fra mit liv, og måske sitter den en eller to der gerne vil prøve 'de tre gode ting'. Og, hvis det gør en positiv forskel for et menneske, så er det det hele værd.

Jeg ønsker jer alle en blomstrende dag.

 Kit Jensen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vaskeægte pessimist og den positive psykologiens far. Læs mere