Indre rigdom - kan man leve af det?

Ja, faktisk er det svært at leve uden.

Når vi ikke er i kontakt med vores indre rigdom, kan vi opleve en følelse af tomhed.

Vi søger vi hele tiden at blive værdsat i den ydre verden. Vi leder efter noget eller nogen, der kan fylde os op! En kæreste, mad, tøj, sex, en motorcykel, anerkendelse, rigdom, berømmelse, succes mm.

Og jo mere vi jagter efter noget derude, jo mere stiller vi ind på ideen om mangel.

Men intet uden for dig kan fylde “dit indre hul” – din følelse af mangel og tomhed. Og jo mere du jagter efter noget derude, jo mere stiller du ind på ideen om mangel.

Følelsen af mangel er en lav frekvens. Når du er i den frekvens, er du i din overlevelse – på lige fod med, når du føler frygt, utryghed, forkerthed, mistillid, depression, jalousi mm.

Når du er i den frekvens, er det også den energi, du sender ud – og universet svarer og sender noget tilbage, der matcher din energi. Det er loven om tiltrækning, at vi tiltrækker det, vi sender ud. Så er du i en følelsesmæssig mangeltilstand, kommer der mere mangel.

Mange kender fænomenet i jagten på en kæreste. Vi leder efter den perfekte kæreste, der skal indfri alle de savn, vi har, og bekræfte, at vi er det smukkeste menneske i verden.

Vi vil altså have noget – det er ikke et ønske om først og fremmest at give, møde og holde af.

Så det, der ligger under overfladen, er stadig en mangel - mangel på, at vi selv føler os værdifulde, at vi selv fylder os op og selv elsker det smukke væsen, vi er.

Men hvad vil det sige at være i sin egen indre rigdom? Din indre værdi er værdsættelsen af den, du er.

Når du er i kontakt med din egen følelse af værdi, at være elskelig – og elsket som du er – er

du i en høj frekvens. Det betyder, at du er i harmoni, du er til stede og i balance med det, der er! Og det betyder, at du tiltrækker det, der matcher dit indre overskud.

Når vi som mennesker er i en høj frekvens, betyder det, at vi har overskud til at samarbejde. Vi er mere optaget af, hvad vi kan bidrage med, og hvilken løsning der er bedst for helheden. Når vi er i en lav frekvens, tænker vi kun på, hvad vi kan få til os selv. Der er ikke et overskud, der bidrager til fællesskabet. I overlevelsen er der kun overlevelse, og vi gentager forskellige måder at “løbe panden mod en mur” på! Det er naturligt at svinge i frekvens – ligesom vi svinger i vores humør.

Når vi er i balance, er vi i en kærlighedsvibration. I den tilstand er vi i stand til at være med alt, hvad livet byder os – og udvikle os – da al udvikling kræver kærlighed.

Og igen: din indre rigdom er det, du er – din samlede værdi af alt, hvad du indeholder.

Så det gode spørgsmål er, hvordan vi kan komme i harmoni med os selv igen, når vi mister balancen i hverdagen.

Se mere om dette i næste indlæg: Kærlige og ukærlige vaner.

 

Kærlige sommerhilsner fra Anne Kamille, Psykolog i Nordsjælland 

__________________________

Psykolog Anne Kamille Ahlefeldt
House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009
Læs mere på: http://anneahlefeldt.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Indre rigdom - kan man leve af det? Læs mere