Har dine antenner jordforbindelse?

Vi taler meget om at sætte grænser, lære at sige nej og beskytte os mod andres negativitet eller energi. Men det at afgrænse sig handler i virkeligheden ikke så meget om at lære at sige nej. Du kan godt sige nej til nogen eller noget, men stadig være pivåben for den energi, du lige har sagt nej til.

Det er, fordi afgrænsning handler om at være bevidst om, hvad der hører til dig, og hvad der er den andens energi.

En sund afgrænsning støttes tidligt i livet ved, at vi bliver mødt og genkendt i vores væren.

Det spæde barn er indbegrebet af sensitivitet og åbenhed. Det er i sin værens essens, og hvis barnet bliver mødt nok, vil den finhed blive forbundet med en “rodfæstethed”, en centrering, som giver en følelse af at “være hjemme”.

Det at have følelsen af at “være hjemme” er den naturlige afgrænsning, og den opleves som tryghed.

En tryghed, der er mere eller mindre uafhængig af, hvad der sker i den ydre verden.

Når vi tidligt i livet ikke er blevet støttet nok i at være “hjemme i os selv”, men har været tvunget til at overleve ved at bevæge os “væk fra vores hjem indeni” og bruge vores sensitivitet til at stille ind på mor og fars behov og ønsker, bliver sensitiviteten en antenne uden jordforbindelse.

Når antennen derimod har jordforbindelse, fornemmer og sanser vi både, hvad der er indeni og udenfor os selv – vi genkender energi gennem en resonans.

 

 

Hvis du f.eks. kommer glad hjem og har glædet dig til at læse en god bog, nu opdager du, at din partner er hjemme og næsten pr. automatik begynder dine antenner at stille ind. Du registrerer at din partner virker lidt mut og du genkender en følelse af sorg og ensomhed. Du kan blive i dit eget rum, hvis du er bevidst om:

  • at energien udefra rammer din smerte, fordi du kender de livshistorier og følelser, der ligger gemt der.

  • at du ikke bliver identificeret med energien – og når du ikke er fanget i smerten, kan du se din partner klart, føle omsorg, men du bliver hos dig selv.

Det betyder, at du kan lade din partner få plads til at være med sig selv, og at du selv er fri til at sætte dig med bogen.

Ikke fordi du er ligeglad med din partner, men fordi du bliver i dit eget felt og holder dig åben.

Så hvis din partner pludselig beder om noget omsorg, vil du sandsynligvis have lyst til at lægge bogen.

Hvis du ikke er forbundet med din følelse af at være hjemme i dig, vil du begynde at resonere med din partners følelse/energi. Din energi er nu bundet i din egen gamle smerte, og her vil du enten begynde et redningsprojekt eller en kamp med din partner. Altså: for at jeg kan komme tilbage til mig selv, må jeg ændre dig.

Nu er du følelsesmæssigt tilbage i barnets virkelighed og overlevelse.

Alle, der tidligt i livet har måttet rette deres sensitive antenner ud for at overleve, har udviklet en stor følsomhed for andres energi. Hvis den opmærksomhed – de følsomme antenner for det ydre – bliver rettet indad, som en lytten ind i dig selv, med en klar, nænsom opmærksomhed på dig, vil du opleve, at din skelneevne bliver styrket, så du bliver mere og mere klar over, hvordan dit virkelige hjem mærkes. Og her er du beskyttet, afgrænset og samtidig fuldstændig forbundet.

Når vi er det sted i os selv, føler vi os hjemme alle steder med alle mennesker.

Kærlig hilsen 

Anne Kamille Ahlefeldt, 
Autoriseret psykolog, kropsorienteret psykoterapeut

__________________________

Anne Kamille Ahlefeldt
House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009
Læs mere på: http://anneahlefeldt.dk/

__________________________

Psykolog Anne Kamille Ahlefeldt
House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009
Læs mere på: http://anneahlefeldt.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sætte grænser handler ikke bare om at sige Nej. Læs mere