Dit indre og ydre parforhold - er der balance?

Vores ydre parforhold afspejler tilstanden i vores relation til os selv. Så når du går rundt og er vred og frustreret over din partner, er det en god ide at vende næsen hjemad.

I vores indre består forholdet af det mandlige og kvindelige element. Det indre par repræsenterer forskellige kvaliteter, som er i modsætning til hinanden - f.eks. det kvindelige: at vende indad (væren), og det mandlige: at vende udad (gøren).

Når vi har kærlighed og venskab i den indre kærlighedsrelation, er der balance mellem hvile og aktivitet, mellem krop og intellekt og intuition og viden.

I balance støtter den indre kvinde og mand hinanden. Det betyder, at det, du mærker (det kvindelige), kan blive kommunikeret til omverdenen (det mandlige).

Ude af balance ændrer kvaliteterne sig. F.eks. bliver det kvindeliges evne til at være og mærke til, at hun opgiver sig selv. Og gøren bliver i ubalance til en rastløs overaktivitet.

Hvis du genkender billedet af, at du altid er i gang med at hjælpe nogen eller ordne noget - og at dagen er presset, og der aldrig er tid nok - så er du nok i den ubalance.

I det ydre parforhold, kan det blive til situationen, hvor du f.eks. er træt og gerne vil hjem fra et familiebesøg. Du ser din partner hygge sig, og i stedet for at fortælle ham, hvordan du har det, og hvad du ønsker, så bliver du stille og lukker af. Du opgiver dig selv - og i det øjeblik føler du dig som offer og kommer følelsesmæssigt langt tilbage på tidslinjen.

Så kommer tankerne: “Kan han ikke se, at jeg er træt?” - 

“Tænker han kun på sig selv?”         - “Han er også ligeglad med mig” mm. Alle tanker og følelser bygger fustrationen og vreden op, og inden du får set dig om, er din partner blevet til et tohovedet monster.

Jo mere du kan blive blive bevidst om de afveje og blindgyder, du kan ende i med din partner, jo mere kan du fokusere på at få balance i dit indre forhold.

Så din kvindelige del kan blive støttet i at “være sig selv” og den mandlige del i at “vise sig selv” .

Når der bliver fred i det indre, kan der også blive fred i det ydre.

Anne Kamille Ahlefeldt

__________________________

Psykolog Anne Kamille Ahlefeldt
House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009
Læs mere på: http://anneahlefeldt.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Parforhold - er der balance i dit indre og ydre? Læs mere