Din indre moderlighed

Selv ikke din “bedste uven” taler så hårdt til dig, som du selv gør indimellem.

Din indre stemme kan forvandle sig til en benhård indre kritiker, og den del af dig kan ikke fjernes med magt – tværtimod, den øger bare hårdheden.

Hårdheden er et levn fra fortiden og kommer af forskellige mangeltilstande. Manglen er altid den samme – der er ikke nok kærlighed.

De gange, hvor vi som børn ikke er blevet mødt, sætter sig som et aftryk af afvisning og hårdhed i systemet. Hårdheden kommer til udtryk gennem en indre kritisk stemme, der bebrejder, vurderer og sammenligner – og altid ender med at “Du ikke er god nok”. Så fra det sted føler vi os som regel ensomme, isolerede og uden forbindelse til fællesskabet.

For barnet bliver mangler i det ydre oversat til indre mangler og giver i sidste ende barnet og senere den voksne en forkerthedsfølelse.

Forkerthedsfølelsen udvikler en slags indre kulde. Har der været mange mangeltilstande, er der meget forkerthed og dermed meget kulde, så dele af os kan fryse til is. 

Når vi er i kontakt med de frosne områder, er der en form for følelsesløshed. Reaktionen er den samme, som hvis vi får fysiske forfrysninger – vi bliver følelsesløse. I de tilstande kan vi let komme til at såre dem vi holder af, da vi ikke er i kontakt med vores empati.

 

 

Din indre moderlighed er den del af dig, der drager omsorg for dig og elsker dig – ubetinget. Det er den sødme eller mildhed, der kan lægge sig omkring den modstand/hårdhed, du kan have overfor dig selv. Hvis vi kan få kontakt til vores forståelse, den indre moderlighed, når vi er i kontakt med gamle lag, vil varmen langsomt smelte isen. Denne proces er smertefuld, vi mærker den sorg, der har været lammet, og nedsmeltningen vil naturligt bringe vand (tårer), når isen smelter.

Vi skal have god portion tålmodighed og mildhed, så vi igen og igen kan opdage den automatiserede overlevelse, der angriber og opgiver sig selv.

 

Den indre moders forvandlingskraft er den kærlighed, der inddrager alt og giver alt plads til at være, som det er. Det er en slags marinade, der naturligt omdanner bitterhed til sødme, hårdhed til blødhed – og det sker indefra, af sig selv, simpelthen fordi du kan være med dig, hele dig.

 

Når vi kommer ind i livet gennem vores forældre, er den første tid i livmoderen og som spæd med til at påvirke vores grundlæggende opfattelse af, hvem vi er.

 

Hvis mor og far har overskud nok, vil den tidlige forbindelse “holde barnet” og “forbinde barnet” til sin egen kraft. Som et træ, der helt naturligt optager næring fra jorden, vokser og strækker sig mod himlen. De ubalancer og mangler, der er så tidligt i livet, når der ikke er overskud nok, kan hos den voksne ses som mangelfulde evner til at være og nære sig selv.

 

Når vi som voksne kan læne os ind i støtten fra jorden, i den kvalitet, der er forbundet med at være holdt, som fosteret eller det spæde barn i en omsorgsfuld omfavnelse, ved du helt ind på celleplan, at du er elsket, fordi “du er”. Din eksistens bliver bekræftet, og du kan hvile ind i din væren dig. Det giver følelsen af tillid til din livsrytme, din livsenergi. Så livsenergien kan

strømme naturligt gennem hele dit system, og du kan mærke den spontane glæde, der opstår når du er i din egen livsenergi – livskraft.

 

Når vi som voksne har forbindelse til de værenskvaliteter – dette fundament, den stabilitet, er det en dyb genkendelse af en oprindelig moderligheds kvalitet.

 

Det giver en oplevelse af rummelighed, at der er plads til at være dig – hele dig. Når du kan være dig, og elske dig selv som du er, kan du også have tillid til at elske andre, som de er.

 

Anne Kamille Ahlefeldt, 
Autoriseret psykolog, kropsorienteret psykoterapeut

House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009 

__________________________

Anne Kamille Ahlefeldt
House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009
Læs mere på: http://anneahlefeldt.dk/
http://anneahlefeldt.dk

 

 

 

 

__________________________

Psykolog Anne Kamille Ahlefeldt
House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009
Læs mere på: http://anneahlefeldt.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Din indre moderlighed drager omsorg og elsker dig. Læs mere