Der er kun én ting, der forhindrer dig i at være lykkelig.

Et godt spørgsmål, du kan stille dig selv, er: “Hvad forhindrer mig at være lykkelig?” De fleste af os er mere optagede af, hvad vi ønsker der skal ske, eller hvad vi skal undgå i vores liv, for at vi kan blive lykkelige.  

F.eks. hvis du har det dårligt, fordi du er ensom, kan du tro, at løsningen er at finde en kæreste. Altså at “fikse problemet” i stedet for at finde ud af, hvorfor du ikke kan håndtere din ensomhed.

Det eneste, der forhindrer dig i at være lykkelig her og nu, er, at du orienterer dig ud fra de oplevelser, du har haft i fortiden. Du ser alt det, du gennem dit liv ikke har kunnet “håndtere”, som farligt og som noget, du skal undgå.

Det er helt enkelt: De fleste af os har svært ved at holde os åbne. Vores åbenhed bliver betinget af, om vi kan lide eller ikke kan lide det, der foregår i vores liv. 

 Det betyder, at vi oplever virkeligheden gennem en slags linse, der mest har fokus på det, vi associerer med gamle ubearbejdede hændelser – blokeringer.

 Hvis du f.eks. har haft en dårlig oplevelse i en bus, da du var barn, fordi du blev mobbet i bussen, er du måske bange for og forsøger at undgå at køre i bus resten af livet. 

 Vi er kommet til at samle dårlige oplevelser – og det er ikke en god idé.

  Vi tror, det er en beskyttelse, men det eneste, vi beskytter, er de blokeringer, der lukker vores hjerte. Når det er blevet en automatisk reaktion i hverdagen, forhindrer den dig i at være åben, få nye oplevelser og være fri.

 Din glæde bliver begrænset til kun at være der, når du oplever præcis det, du ønsker – og når det, der sker, ikke rammer de gamle blokeringer, men hvor tit sker det? 

 Hele ideen bygger på det usande grundlag, at lykke er betinget af noget ydre, som enten kan blive taget fra dig eller blive givet til dig. Men sandheden er, at det er din åbenhed, der giver lykkefølelsen.

 Det er, som når du er forelsket: De fleste tror, at det er den anden, der er skyld i lykkefølelsen, men det er din åbenhed, der giver følelsen af lykke, og at alt er smukt..

 Det er altså, når vi lukker af, balladen begynder. Hvis du kigger tilbage på dit liv, gætter jeg på, at det er gået anderledes end du forventede. 

 Så hvorfor dedikere dit liv til den umulige opgave at få alt og alle til at passe med de forventninger dine blokeringer har skabt?

 I stedet kan livet blive din læremester, og du kan bruge hvert øjeblik til at øve dig i at holde dig åben for det, der er.

 F.eks.: Min mand kritiserer noget, jeg har skrevet. Det rammer en af de blokeringer, jeg har i mit hjerte, og det er ubehageligt. Jeg har lyst til at “gå på ham”, forsvare mig, osv. Jeg spørger mig selv, om jeg ikke bare kan lade det være ubehageligt. Men det er svært. Det føles som om noget trækker mig i flere retninger på en gang. Jeg husker mig selv på, at det er noget gammelt – at det er godt og glædeligt, at det kommer op – men det er nemmere at tro på, når man ikke er ramt.

 

 

Det er en livspraksis og noget, vi skal øve os på igen og igen. 

Overgiv dig til livet, som det er. Til de små ting i hverdagen, du har meninger om. Øv dig i at give slip.

 Så mit håb er ikke, at vi får alt, som vi vil have det, men at vi begynder bedre at kunne håndtere det, der er. 

 Vær tålmodig og blid ved dig selv! Det er muligt, og i takt med at det lykkes, bliver der lidt mindre, der dækker for dit hjertes åbenhed.

 Hjertets natur er åbenhed og frit strømmende kærlighed – en kærlighed, der ikke har nogen betingelser. Når hjertet er åbent, forvandler vores mangelfølelse, sig til følelsen af glæde og lykke - ved bare at være til. 

Kærlige vintervarme tanker fra Anne Kamille

Link til min Youtubekanal: https://www.youtube.com/@hjertebevidsthed/videos

__________________________

Psykolog Anne Kamille Ahlefeldt
House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009
Læs mere på: http://anneahlefeldt.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Der er kun én ting, der forhindrer dig i at være lykkelig. Læs mere