2021 - en ny begyndelse for kærligheden

Vi er ofte optaget af vores ydre kærlighedsrelationer og glemmer måske, at den vigtigste kærlighedsrelation, vi har, er den, vi har til os selv.

Din relation til dig selv spejles i alle dine ydre relationer.

Hvis du samler de mennesker, du har i dit liv, og observerer dine ideer om og holdninger til dem, får du et billede af, hvordan du ser dig selv.

2021 er et nyt år, hvor du har mulighed for at lade kærligheden til dig selv få en ny begyndelse. Det betyder, at du kan være mere opmærksom på de steder, hvor din kærlighed og dit samarbejde med dig selv og andre bliver til kamp, modstand og fordømmelse.

De steder, du er i kamp med dig selv eller andre, er tegn på, at du er kommet væk fra din sande natur, for kærlighed er din sande natur!

De steder, hvor vi ikke er forbundet med vores egen selvkærlighed, søger vi bekræftelse udefra. Vi beder andre om at elske det, vi ikke selv kan acceptere.

Mange af vores forventninger kommer fra drømmen om, at vi i fremtiden får den kærlighed udefra, som vi ikke fik i fortiden.

Forventningerne bevæger sig altså fra fortidens mangeltilstande til fremtidens ønskedrømme.

Forventningerne overser den mulighed, der er for accept og kærlighed i hvert øjeblik, der er - med det, der er.

Da vi lever i en verden, hvor der ikke er meget, der er, som det plejer at være,  - giver det os en oplagt mulighed for at kigge på de små og store forventninger til os selv, til andre og til verden.

Hvad sker der, hvis du erstatter dine forventningsfulde drømme om kærlighed udefra med et dagligt mantra, som siger: “Jeg ved ingenting”, når du opdager, at du begynder at opbygge forventninger til dig selv, andre og omverdenen.

Virkeligheden er, som den er lige nu, andre er, som andre er lige nu, og du er, som du er lige nu.

Hvad nu, hvis du ikke behøver ændre noget - hverken i det ydre eller det indre? Så kan du opdage, at du ikke behøver bevæge dig væk, men at du bare kan “stille ind”. At “stille ind“ betyder at blive stille og rette opmærksomheden indad.

Giv dig selv 2 minutter af din egen gode opmærksomhed. Kan du finde det sted i dig, der har tillid?

Lad 2021 være det år, hvor du begynder at samarbejde med dig selv og andre - på nye og ukendte måder.

Rigtigt godt nytår fra Anne Kamille

__________________________

Psykolog Anne Kamille Ahlefeldt
House of Being
Pandehavevej 41
3120 Dronningmølle
Tlf: 25750009
Læs mere på: http://anneahlefeldt.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
2021 - en ny begyndelse for kærligheden. Læs mere