Psykolog i København Camilla Bruun

Sådan undgår du stress som særligt sensitiv

Har du fokus på alt det, du ikke er?

Særligt sensitive har typisk fokus på, alt det de ikke er, i stedet for på alt det de er. Som særligt sensitiv har man ofte følt sig anderledes, og man er bange for ikke at passe ind. Derfor er man af og til drevet af ”mindreværdsmotoren”, der får en til at kompensere ved at overpræstere, være perfektionistisk og føle at man skal have styr på alt ting. Det skaber stress. 

Lær i stedet at acceptere og værdsætte dig selv som du er. Opdag din egen skønhed. Lær at fokusere på alt det du er, og på alt det du kan. Se din fantastiske indlevelse, medfølelse, dedikation og etik, noget som vores verden virkelig har brug for. Og nej, det er ikke egoistisk på den dårlige måde. Jo bedre du har det med dig selv, jo mere overskud har du, og jo mere har du at give til andre.

Brug de ressourcer du har. Særligt sensitive har talent for bl.a. at være nærværende og fordybe sig. Det er her du lader op og får ny energi.

Stress opstår, når vi er ”her” men gerne vil være ”der”. Det er alle tankerne og historierne oppe i vores hoveder der stresser. Oppe i hovedet er vi ofte i fortiden eller i fremtiden. Det gælder derfor om at komme ”ud af hovedet” og ned i kroppen og sanserne og komme til stede i nuet.

Find tryghed i dit smukke følelsesliv. Som sensitiv har du et rigt følelsesliv. I vores kultur er der tradition for at tage afstand til følelseslivet og ikke tillægge følelser værdi. Derfor har du lært at se ned på, afvise eller frygte mange af dine følelser i stedet for at leve i harmoni med dem. Det skaber stress. Tendensen til at tage afstand til følelser, skaber i princippet problemer for alle mennesker, men det går hårdest ud over særligt sensitive, fordi de har et særligt intenst og påvirkeligt følelsesliv.

Bl.a. de nyeste teknikker indenfor den kognitive og mindfulnessbaserede teori og terapi er gode til at slutte fred med følelserne.

Kærlig hilsen

Psykolog Camilla Bruun

Elskdigselv.com

 

 

 

 

__________________________

Camilla Bruun, psykolog i København K

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Særligt sensitive - sådan undgår du stress. Læs mere