Psykolog i København Camilla Bruun

Kan du give op?

Vi lærer i vores kultur, at vi aldrig må give op. Men det er faktisk sådan mennesker brænder ud. Virkelig går ned. Når man ikke vil give op.  

Til sidst kan man blive tvunget til at give op. Man kan blive udbrændt på sit arbejde, i sit parforhold, i sin familie, eller på andre projekter, pludselig er der ikke flere kræfter tilbage.

Og man må bygge sig selv op fra asken igen.  

At give op er at give slip. Det er at overgive sig til det, som er stærkere end ens vilje, ens stædighed, ens power.

Det er stærke, dedikerede mennesker, der brænder ud. For det er når, man kæmper meget længe, og ikke vil give op, at man brænder ud.

Men måske kan det også være stærkt at give op. At se, at livet ikke vil det samme, som ens ideer om livet. At se det, som ikke var meningen skulle være, jobbet, parforholdet, drømmen om en bestemt slags familie, en bestemt karriere eller livsstil. At turde at give slip.

At give op er en drøm som dør. Det er forbundet med sorg. Men du skal vide at nye drømme vil opstå – som Fugl Fønix fra asken af de gamle drømme.

Måske er det stærkt at lytte til livet, til kroppen, til ressourcerne, til mavefornemmelsen. Måske er det stærkt at give op, når man skal. Måske er det stærkt at give slip, på det som ikke vil blive.

At give op kan være at sætte dine kræfter fri, at give plads til at nyt liv kan opstå - en ny begyndelse. Det kan være stærkt at give op.

Kh psykolog, Camilla Bruun
Du kan læse flere af Camilla Bruun's populære indlæg ved at klikke her: Camilla Bruun's blog på Levlykkeligt.dk

Dette blogindlæg er udvalgt af Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin.
 

 

__________________________

Camilla Bruun, psykolog i København K

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Udbrændthed - giv op så nye drømme kan opstå. Læs mere