Psykolog i København Camilla Bruun

Elsk dig selv

Når man gerne vil elske sig selv mere, er der mange ting, man kan gøre. Du kan blive klogere på, hvad du virkelig har lyst til, og hvilke værdier og evner du har. Du kan blive bedre til at lytte til din krop og til at sætte grænser. Du kan nyde mere, tage lange varme bade og spise god mad.

Du er god nok – nu

Det er alt sammen meget vigtige tiltag. Men jeg har oplevet at mange, inklusiv mig selv, hurtigt kommer til at gøre disse mål til nye ting, vi skal opnå, før vi kan blive lykkelige. Vi kommer til at tænke, at vi selv og vores liv først er godt nok, når vi er blevet bedre til at sige fra og har fået et bedre selvværd.

Og så misses en vigtig pointe- at du er perfekt med alle dine mangler, præcis som du er- lige nu.

Elsk dig selv med mindfulness

Man kan også praktisere selvkærlighed med mindfulness, fordi mindfulness afslører den skønhed, fylde og rigdom, som er her lige nu, både udenfor og inden i os selv. Mindfulness viser os, at vi ikke behøver at nå et andet sted hen, eller at være bedre end vi er. Skatten findes lige her og nu. Dit væsen og dit liv besidder en unik skønhed. I tidernes mægtige spænd har livets store og underfulde udfoldelse aldrig vist sig netop som dig. Ingen anden kan nogensinde være en bedre dig, end du er.

Der er ikke noget galt med smerte

Af og til tænker vi, at der er noget galt med os eller med vores liv, fordi der er smerte i det. Vi kan tænke, at det gælder om hele tiden at være ovenpå. Men det er ikke muligt. Livet byder både på lette og svære oplevelser, nydelsesfulde og smertefulde.

Elsk dig selv og dit liv, som det er

Jeg har hørt nogen sige, at hvis man bare tænker positivt nok, så kommer der kun behagelige oplevelser til en. Denne holdning indebærer, at man kan kontrollere livets gang med sine positive tanker. Hvis vi tror på dette, kan vi føle skam, fordi det ikke virker, og vi kommer let til at konkludere, at vi ikke har gjort det godt nok, tænkt positivt nok.

Personligt er jeg aldrig stødt på nogen, som med tankerne kan styre, at de kun oplever behagelige ting, uanset hvor meget de har øvet sig på positiv tænkning.

Til gengæld kender jeg mennesker, som lærer at acceptere, at livet også rummer ubehagelige oplevelser. De opdager, at når de ikke kæmper imod smerten, ubehaget, de vanskelige følelser, men kan omfavne dem med kærlighed, så mindskes lidelsen alt imens glæden og kærligheden til en selv og til livet vokser.

At elske dig selv, kan så også betyde at opelske kærlighed til livet, som det er.

 Kærlige hilsner
Camilla Bruun, Psykolog

__________________________

Camilla Bruun, psykolog i København K
Læs mere på: http://elskdigselv.com/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Elsk dig selv med mindfulness. Af psykolog Camilla Bruun på Levlykkeligt.dk