Stresset familiefar 2010 - Sådan fik jeg livgslæden tilbage med coaching

2009 var et følelsesmæssigt hårdt år for mig. Familien var ramt af alvorlig sygdom og samtidig gennemgik min kone en svær graviditet, hvor vi var tæt på at miste vores lille ny. I samme periode knoklede jeg på arbejdet med en typisk arbejdsuge på ca. 50 timer, samtidig med, at jeg også var i gang med at totalrenovere huset – alene. Så ja, gryden var i kog på mange fronter - og pludselig kogte det hele bare over.

Efter et års tid med et voldsomt pres, både på hjemmefronten og på arbejdet, begyndte jeg at mærke konsekvenserne. Jeg er normalt.  meget livsglad og fyldt med energi, men pludselig var der var ikke mere at give af. Jeg orkede ikke at færdiggøre renoveringen derhjemme, og samtidig var jeg frustreret over hvordan det hele bare lå og rodede. Mit arbejde, som jeg ellers normalt var glad for, hang mig ud af halsen. Min glæde og det gode humør var fuldstændig væk. Vennerne blev sorteret fra og det samme gjorde motionen, selvom jeg godt vidste, at det ville give mig mere energi. Men jeg gad bare ikke. Jeg havde kun lige overskud nok til at slæbe mig til og fra arbejde.

Jeg indså hurtigt, at jeg ikke kunne fortsætte mit liv på denne stressfyldte måde. Derfor kontaktede min leder og sagde, at jeg havde brug for hjælp til at håndtere det.
Min arbejdsplads var allerede i gang med at fokusere på stressforebyggelse og havde bl.a. igangsat nogle projekter med konsulentvirksomheden Power Performance. Igennem dem fik jeg derfor mulighed for at få nogle konsultationer med en coach.  

 

Min første coachingoplevelse
Det var første gang, at jeg skulle prøve coaching - og jeg har kun positive ting at sige om det. På bare tre sessioner kom vi i dybden med alle de ting der havde bevirket, at jeg var havnet i den situation, jeg nu engang stod i.
Allerede efter første coachingsession, hvor det hele kom ud af hovedet og frem på bordet, gav det mig en følelse af lethed, fysisk overskud samt troen på, at der fandtes en vej frem for mig – tre ting der ikke havde været til stede i min hverdag længe.
Det kan være svært selv at finde hoved eller hale i ens problemer, når de vælter rundt i hovedet på en. Heldigvis sørgede min coach Heidi Møller for, at vi sammen hurtigt fik skabt et overblik og kom ind til kernen af det hele. Derfra var det langt mere overskueligt at bane vejen hen mod nogle gode løsninger. 

 

På de tre sessioner opnåede jeg bl.a. at få:

• Tydeliggjort de ting der har stresset mig
• Viden om hvad stress egentlig er og ikke mindst hvad det ikke er
• Værktøjer til at forebygge, at det sker igen
• Tydeliggjort hvad der virkelig har betydning for mig og hvad som giver mig energi og glæde – både arbejdsmæssigt og privat
• En let anvendelig handlingsplan  Med coaching kom jeg ud af mit sorte hul og fandt livsglæden igen
Der er ingen tvivl om, at jeg var godt på vej ned i et stort sort hul, der kunne have været svært at komme op af igen. Ved hjælp af coachingen lykkedes det mig hurtigt at få vendt min retning inden jeg led fysisk og mental overlast.

 

Mit udbytte

Mit udbytte af coachingen har helt klart været, at jeg har fået energien og arbejdsglæden tilbage. Jeg har fået tydeliggjort, hvad det er, der virkelig har værdi for mig, både i mit privatliv og arbejdsmæssigt. Samtidig har jeg fået værktøjerne til, at skabe de forandringer der gør, at jeg kan få præcist det liv, som jeg drømmer om.  

 

Coaching og arbejdspladsen
Jeg er taknemmelig for, at min arbejdsplads kunne hjælpe mig med adgangen til coaching. Efter min mening bør der være en coach tilknyttet enhver arbejdsplads for derigennem at kunne forebygge frem for efterfølgende ”brandslukning” som i mit tilfælde. Jeg vil i hvert fald drage nytte af den mulighed for eftertiden.
 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stresset familiefar 2010 - Sådan fik jeg livgslæden tilbage med coaching