Potentialejægeren v. Rikke Kirk

Sådan undgår du at sælge diamanter for en slik ...

Sådan undgår du at sælge diamanter for en slik...

I dette indlæg kommer jeg ind på hvorfor så mange af os glemmer at vi har alt der skal til lige nu for at skabe forandring i livet.

Du får også et par øvelser, der kan hjælpe dig med at afklare hvad du kan gøre, for at flytte din nuværende kurs, henimod et liv der giver endnu mere mening og kan gøre dig VIRKELIG tilfreds.

Jeg hørte forleden en, efter sigende, sand historie, jeg fik lyst til at dele med jer:

Der var engang en farmer der havde bosat sig i Afrika. Han hørte flere historier om hvordan flere bosættere havde tjent millioner af dollars ved at opdage diamantminer. Da dette kom ham for øre, skyndte han sig at sælge sin farm, og drog afsted i jagten på diamantdrømmen. Han brugte rub og stub han havde tjent på gården i den desperate jagt, og efter flere års søgen, endte han helt fortabt og fuldstændig bankerot med at kaste sig i floden, hvor han druknede.

I mellemtiden havde manden der havde købt hans farm, fundet en usædvanlig sten i floden der skar gennem hans grund. Det viste sig at være en stor diamant af enorm værdi. Han opdagede at hele grunden var dækket af disse sten. Og det skulle vise sig at blive en af verdens rigeste diamant miner.

Den første farmer havde i bogstaveligste forstand ejet tøndevis af diamanter, men havde solgt dem for nærmest ingenting, bare for at lede efter dem andetsteds.

Havde han nu fx undersøgt hvordan en diamant ser ud i ”rå” tilstand, og derefter grundigt undersøgt den jord han ejede, så ville han have haft alle de millioner han drømte om, lige der for hans fødder.

Hvad kan vi lære af denne historie?

Forestil dig at du i dit liv står på denne diamantfyldte grund. Og det du søger eller mangler er lige foran næsen af dig.

Går du glip af fantastiske udviklingsmuligheder, fordi du har travlt med at kigge alle andre steder hen, end der hvor du er lige nu?

Så inden du går på jagt efter grønnere græsgange, har du da overvejet på hvilken måde der kan være diamanter gemt lige der hvor du er, hvis du åbner øjnene?

Dette handler ikke om at du skal acceptere et forhold der ikke kører, hvadenten det er arbejdsforhold, parforhold eller andre forhold, men derimod om, at ofte ligger vejen til det ønskelige mål lige for. Du skal bare få øje på det.

Jeg så engang en melon der var blevet puttet i en firkantet beholder. Melonen fyldte til sidst hele beholderen ud, og kunne ikke vokse mere. Da beholderen blev fjernet, havde melonen form efter beholderen.

På samme måde kan man sige at vi nogle gange putter os selv i en ”beholder” af én eller anden størrelse eller form som bestemmer hvor meget vi kan vækste og udvikle os.

Det, vi skal huske er, at det er os selv der putter os derned. Ikke vores job, ikke økonomien, ikke vores omgivelser, ikke tiderne. Os selv!

Så – i stedet for at putte dig selv i en beholder eller blive i en begrænset model af verden, så husk at verden og de muligheder der er i den, er ubegrænsede. ”Diamanterne” er lige for dine fødder.

Tilsidst vil jeg lige slutte af med nogle spørgsmål du kan stille dig selv:

 1. Er jeg tættere på mit drømmeliv nu, end for et år siden?

 2. Har jeg bevæget mig fremad i livet, stået stille eller faldet bagud, i forh.t. mine drømme?

 3. Bevæger jeg mig VIRKELIGT fremad imod mine drømme, eller bilder jeg mig selv ind at jeg ”bare lige venter på det rette tidspunkt til at tage handling”?

 

Tag en halv time med din yndlings notesbog i din gode stol, hvis du har sådan én, og fuldend flg. 5 sætninger:

 1. Hovedårsagen til at jeg er hvor jeg er i livet lige nu er fordi jeg vælger at gøre...

 2. Hovedområderne i mit liv, hvor jeg synes jeg har gang i hjulene er …

 3. Den vægt jeg har båret rundt på mine skuldre, som har forhindret mig i at bevæge mig fremad er …

 4. Den drøm jeg absolut må blive ved med at bevæge mig hen imod er …

 5. De første skridt jeg FORPLIGTER mig selv til at tage lige nu er …

 

Måske popper der andre spørgsmål op. Skriv dem ned. Reflektér over dem, og svar på dem.

Dette er med til at tydeliggøre din vej. Tydeliggøre hvor du rykker fremad, og hvor du ”parkerer”.

Og så kan du forholde dig til dét, og handle derudfra i forhold til at nå dine mål.

 

God fornøjelse, 

Rikke Kirk

__________________________

Coach Rikke Kirk
Se mere på: http://www.potentialejaegeren.dk  

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvorfor vi glemmer vi har det, der skal til, for at skabe det liv vi ønsker.