Potentialejægeren v. Rikke Kirk

Fortiden er ikke vigtig!

- det er de valg du gør LIGE NU, der former din fremtid ...

Et uheld kommer sjældent alene, siges det.

Problemer og "ulykker" har det med at skylle over én. Når først et problem er dukket op, støder der ofte straks flere til, og pludselig kan man helt miste modet. Kender du det?

Jeg gør i hvert fald.

Som fx. for nogle år siden, da finanskrisen virkelig kradsede, hvor jeg synes hele min verden gik mig imod:

Jeg blev fyret fra mit job, pga besparelser i kommunen.

Ikke længe efter, får jeg at vide at pga. finanskrisen skulle min udlejer sælge sit hus, og blev derfor nødt til at overtage "mit" hus, som jeg elskede at bo i. Tæt på skole, skov, strand og by, skønne naboer osv. 

Øv!

Og så - få dage senere, vælger min daværende kæreste at gå fra mig.

Øv igen, mildt sagt!

Da jeg så skulle ud og prøve at få flyttet tankerne lidt i anden retning, og derfor tænkte – jeg trænger sgu til at slå græs (ja, det kan faktisk ske nogle gange, at ”man” kan trænge til at slå græs ;-)), sprang der et kabel, så maskinen ikke trækker (og jeg havde på daværende tidspunkt kvarterets største plæne. Det var lige før de nærliggende fodboldklubber var misundelige - Så er det var dælme en stor plæne at slå!).

Øvøv og hvor er det bareTYPISK!! Grrrr!!!

Og jeg kunne faktisk blive ved - men det vil jeg forskåne dig for,  kære læser.

I sådan en situation er det fristende at sætte sig med hænderne i skødet og have meget ondt af sig selv.

Men heldigvis har jeg lært nogle værktøjer, der gør at jeg ved hvad jeg kan gøre I STEDET for at gå i spåner og gå i stå!

For hvordan er det nu det er: Det du fokuserer på, får du mere af?!

Altså: Jeg kan ikke styre hvad der kommer af humbler på min vej (og nogle gange hele bjerge). Men jeg kan styre hvordan jeg reagerer og hvad jeg vælger at fokusere på når jeg møder dem.

- Vil jeg sætte mig i græsset og tude bjerget væk, og håber der kommer et eller andet og fjerner det? Eller vil jeg finde ud af udtænke en strategi for hvordan jeg kommer rundt om, eller over det?

Jeg valgte selvfølgelig det sidste.

Og det gav mig hverken et nyt hus, eller en ny kæreste (først et års tid senere). Men det gav mig lyst og energi til at komme på den anden side. Og det føltes fedt at mærke det drive og den "fandenivoldskhed", at blive bevidst om at jeg ikke behøver at være et offer, men at jeg i stedet kan tage ansvar og handling for mig selv.

Og det interessante er, at jo mere jeg fokuserede på de muligheder der var, jo flere dukkede der op. Og på den måde fik jeg sat gang i en positiv spiral. Og det, skulle jeg hilse at sige, er altså sjovere end den drænene, nedadgående, negative spiral!!

Jeg har erfaret at for hver gang jeg overkommer et sådant "bjerg" i mit liv, jo mindre skræmmende og uoverskueligt er det. Men ikke kun det. Jeg mærker også hvordan jeg tiltrækker de ting jeg har brug for. Så derfor er det vigtigt at vide hvad man har brug for, så man ikke tiltrækker flere "ulykker".

Måske kan du genkende nogle af de nævnte eksempler, eller noget der minder om? Måske står du i noget der er meget værre og helt uoverskueligt?

Husk på: Intet varer evigt. Heller ikke problemer!

  • Husk at fokusere på de ting du har, eller kan få indflydelse på. Sørg for at handle ud fra disse.

  • Slip det du ikke kan kontrollere alligevel. Det gør kun én ting – nemlig at dræne dig for energi.

  • Bed om hjælp. Du bliver overrasket over hvor villige mennesker generelt er til at hjælpe, hvis de bliver spurgt.

  • Lad være at dvæle ved fortidens ”støj”. Sku (skue i bydeform ;-)) i stedet fremad, hvor du ønsker at komme hen. Husk – det går sjældent godt at køre mod nye destinationer, hvis du kun sidder og kigger bagud i bakspejlet!

Så skal du nok få vendt skuden i en ny og mere givende retning ...

Her er et godt motivations tip:

Hvilken handling kan du gøre for at hjælpe dig selv henimod det, du ønsker?

Fx: Har du et mål om at løbe hver dag: Start med at tage løbetøjet på, og så tag derefter beslutningen om du vil løbe eller ej.

Har du kontorarbejdet der måske ikke inspirerer dig, men skal ordnes: Sørg for at finde måder at skabe en god stemning – ryd op på skrivebordet, tænd et stearinlys, sæt blomster frem, sæt noget god musik på anlægget, lav en go kop kaffe eller the. Og aftal med dig selv at de næste 15 min skal bruges på det ”sure” arbejde (lur mig om ikke du ender med at få mere fra hånden, når du først sidder der midt i hyggen) ;-)

 

God fornøjelse 

Hilsen Rikke

aka Potentialejægeren

 

 

 

 

 

__________________________

Coach Rikke Kirk
Se mere på: http://www.potentialejaegeren.dk  

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fortiden er ikke vigtig - sådan tackler du når livet er svært. Læs mere