Potentialejægeren v. Rikke Kirk

Blog

I dette blogindlæg, vil du lære lidt om kemi, og skulle det risikere at forholde sig sådan at du ikke har lyst til at lære hvordan du kan booste dig selv og dit energi/præstations/motivations niveau, så kan du også bare nøjes med at scrolle ned, nederst på siden og se nogle film jeg har udvalgt helt specielt til dig, så du kan komme godt igang med dagen.


Du skal igang med at få glæde af stoffer! Og det fede er, at du ikke får brug for recepter fra en læge først. Du kan faktisk tværtimod risikere at spare på medicinbudgettet.

 

"What!?!" tænker du måske nu. "Hvad er det hun vil ha' mig til??!"

 

Den er go' nok. Jeg vil give dig adgang til de fedeste stoffer - eller i hvert fald vise dig hvordan du kan få adgang til dem, endda uden det skal koste en krone!

 

Det er dog, som du sikkert har regnet ud, ikke den slags stoffer du skal hen i en skummel gyde for at fingre i, af mere eller mindre suspekte typer.
 

 Vidste du at du døgnet rundt 24/7 har adgang til et apotek, hvor du kan få direkte, og gratis adgang, til stoffer der er stærkere og mere virkningsfulde end lykkepiller og morfin?! 

 

 Hvis du ikke allerede har gættet det, ligger dette apotek lige nord for nakken - inde i din hjerne.

 

Hjernen producerer hele tiden forskellige kemiske stoffer, som påvirker og forbedrer din evne til at koncentrere dig, dit humør og din fysiske og psykiske formåen, og dermed også din produktivitet.

 

Vidste du så også at velværestoffet Endorfin, som hjernen selv kan producere, er 3 gange stærkere end morfin, men har nul bivirkninger?!!

 

"Jamen det lyder fint nok - ku' jeg evt. få nøglen til det apotek - und schnell!"
 

 Nøglen kommer her:

Du skal sørge for at have det sjovt - altså grine. Og som jeg tidligere har skrevet om, så er hjernen ligeglad med om det er en konstrueret latter, eller en ægte latter. Den spytter bl.a. endorfin, serotonin, dopamin og oxytocin ud i systemet, uanset om latteren er fake eller ej.

 

 • Endorfin (er i familie med Morfin) giver fx smertelindring, er stressdæmpende, giver øget velbefindende, og bedre humør samt støtter immunforsvaret.

 • Dopamin styrer hjernens belønningscenter. Når der udløses Dopamin, får vi en dejlig følelse af velvære, og det motiverer os til at gøre de ting, der udløser velværen. I et forsøg med mus, havde man fjernet Dopaminproduktionen i hjernen, og opdagede at musen spiste fint, hvis den blev fodret, men hvis den selv skulle gå hen og hente foderet i den anden ende af buret, ville den hellere dø af sult. Motivationen for at gøre noget, selvom det var livsvigtigt, forsvandt sammen med Dopaminen.

 • Serotonin er et transmitterstof i hjernen, som er vigtigt for stabiliteten af vores sindstilstand. Serotonin hersker i de yderste millimeter af hjernen - den sofistikerede, tænkende, reflekterende og planlæggende del af hjernen. Når der er uro i Serotonin systemet, risikerer vi at blive deprimerede.

 • OxytocinKaldes også kærligheds hormonet. Kvinder har ni gange så højt Oxytocin niveau som mænd. Stoffet udskilles bl.a. ved krammere af mere end 30 sekunders varighed - måske deraf det hyggelige "nickname". Man har påvist gennem flere forsøg, at hormonet har indflydelse på menneskers tillid og gavmildhed. Oxytocin er et fremragende middel mod stress, da det hæmmer frigørelsen af stresshormonet Kortisol, som er ekstremt skadeligt for kroppen ved længerevarende påvirkning. Oxytocin kan således have indirekte helbredende indflydelse på angst, depression, infektioner, kredsløbssygdomme, migræne, fobier, stress, vrede o.lign. Så igang med de gode lange krammere!

 

Som du kan se har alle disse stoffer nogle super vigtige funktioner der, når de frigives, øger lykkefølelsen, mindsker smerter, øger energi niveauet og evnen til at lære nyt. Ganske enkelt øger de vores velvære. 

 

Hjernens apotek aktives altså når du motionerer, dyrk sex, omfavner nogen eller har overstået/overvundet noget af vigtighed for dig.

Meditation har også vist sig at være godt for produktionen af disse velværestoffer, og det endda blot efter 12 minutters daglig meditation.

 

Det er lettere at tage gode beslutninger, når vi er i et positivt mindset, og som jeg tidligere har nævnt, er de beslutninger vi tager i livet, afgørende for hvor vi ender. Og måden vi tænker om ting på, er afgørende for hvilke beslutninger vi tager. 

 

Når du har det sjovt, ændrer din krops kemi sig. Kort og godt.

 

Så tip # 5 om at vække din motivation lyder:

 • Afse tid til at dyrke motion (lidt har også ret). 

 • Grin højt og ofte, også selvom du skal lade som om. Hjernen skelner ikke.

 • Dyrk sex (jamen det passer!) ;)

 • Vær rundhåndet med krammere.

 • Meditér.

   

Hvis du mangler lidt G vitaminer (som i Grine), er her en film som jeg personligt var helt færdig af grin over:

En meget anderledes gåtur med hunden

 

 

Nu påstår jeg godt nok at det skulle være sundt at grine, men man kan da komme helt i tvivl når man ser disse mennesker: Grineflip

Til sidst får du lige et sidste grin hvor ... Ja - du må hellere se for dig selv: Sjov med dyr 

 

Med disse grin vil jeg ønske dig en fantastisk og helt vildt sjov dag, med masser af grin og lange krammere

Hilsen Rikke aka Potentialejægeren

 

Se mere på: http://www.potentialejaegeren.dk  

 

 

__________________________

Coach Rikke Kirk
Se mere på: http://www.potentialejaegeren.dk  

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lykke og velvære - Lykke og velvære uden lykkepiller. Læs mere