Potentialejægeren v. Rikke Kirk

Er du i fare for at begrave dig selv levende?

Værs´go´ at tage plads i førersædet. Vi skal på tur derud hvor magien sker.

Tip # 4 af 10:

Forlad din comfort zone ...

I de seneste par blogindlæg har du fået i alt 3 tips til at fyre op under din motivation.
 

I dag får du så tip 4 af de 10 genveje til at komme igang med det du trænger til at komme igang med.

 Føler du dig ofte overvældet af livet, og generelt fanget i kedsomhed? Har du svært ved at drømme og fantasere og i det hele taget svært ved at bruge og stole på din fantasi?

Er dit liv domineret af frygt?

Frygt for ikke at slå til.

Frygt for at blive til grin.

Frygt for ikke at blive respekteret.

Frygt for ikke at være god nok, klog nok, smuk nok. Nok nok?!

Tja - så kunne det tyde på du opholder dig for meget i din comfort zone. Det, vi gør i vores comfort zone, er ting vi kan gøre med venstre hånd. Ting der på ingen måde udfordrer os, som fx at sove, spise, se fjernsyn, hygge med venner, læse en bog, tage et bad osv.

Her er trygt, velkendt og ja, lidt småkedeligt, ville de fleste nok mene.
 Problemet er bare at der ikke er plads til begejstring, og eventyr i comfort zonen. Og det kan være svært at holde dampen og motivationen oppe, i forh t de områder du trænger til at handle på.

 Billedet her af hr. Baumgartener, viser med ret klar tydelighed hvilken følelse man kan opnå, efter en tur ude af comfortzonen.

Denne følelse kan du KUN opnå, hvis du har været ude og udfordre dig selv, der hvor det føles lidt farligt/usikkert. Der hvor pulsen stiger, og hjertet banker lidt hurtigere end normalt.

Nu behøver man jo selvsagt ikke gå til ekstremer som Felix her. Mindre kan gøre det.Måske det er på tide at få udvidet din comfortzone lidt, og mærke livet risle?

 

Kun ved at forlade den trygge comfortzone, udvikler vi os. Vil du med? Så læs videre ...

 

Hvordan kan du komme igang med at udvide din comfort zone?
 

Beslut dig for i denne uge x antal gange at invitere dig selv derud hvor hjertet slår lidt hurtigere.

 

A: Sig ja, til udfordringer du normalt ikke ville turde. 

Fx, næste gang du er med poderne i cirkus, og den her kække klovn beder om en frivillig til at træde ind i manegen, eller det kor du synger i mangler een til at synge den der solo, du alligevel kan til hudløshed.

Du kan også udfordre dig selv og sige ja, hver gang (eller hver anden gang), nogen beder dig om noget som helst, a la filmen Yes man, som jo godtnok er ud i ekstremerne, men hvor hovedfiguren, der melder sig ind i en slags sekt, hvor man ikke må sige nej, i hvert fald kommer ud af sin comfort zone, og får helt nye indsigter og erkendelser i sit liv.

Det handler selvfølgelig ikke om at være dumdristig, og gøre ting du kan komme til skade af - men det siger vel sig selv?


 

B: risikér at gøre dig selv til grin.

Mange af os afholder os fra at gøre ting, af frygt for hvad andre mon ville tænke.

Man skulle jo nødigt opfattes som jubelidiot, fjols, dum, grov, eller Gud forbyde det: usikker!

Men hey! Helt ærligt. Prøv lige at tænke på de mennesker du er stødt på i dit liv, som er de mest tiltrækkende, charmerende, sjove, skønne, smittende, dragende mennesker. Jeg gætter på de ikke gik i eet med tapetet, eller sad stille og smilede sødt i et hjørne. De er typerne der tør stille sig op og sige/gøre ting, og nogle gange endda dumme sig eller træde ved siden af. Og hvad sker der, hvis dét sker? Vi tilgiver at de lavede fejl, ja faktisk respekterer vi -og holder endnu mere af dem, end før de viste at de kunne være fejlbarlige.

 

For halvandet års tid siden blev jeg 40 (ushj da!) ;-)
jeg havde inviteret de nærmeste venner til middag inden selve festen skulle starte. Jeg havde hurtigt lavet en lille, sjov sang, med to vers: et pigevers og et drengevers, -eller rettere omkvæd. Det handlede om at jeg synes de var fantastiske fordi de var dem.
Ideen var så at jeg ville præsentere dem hver enkelt, og fortælle hvorfra og hvordan jeg havde lært dem at kende, efterfulgt af dette omkvæd, som gæsterne så skulle lære. Og der var flere stemmer, og rytmer og hele molevitten.

Men da de var kommet, og stemningen var høj, og tiden gik, kunne jeg høre en indre stemme sige: "Aj. Det er måske lidt sent nu." "Aj, det er måske også lidt for kækt og hippie/pædagog-agtigt at skulle synge nu.De hygger jo sådan. Og det bliver da også alt for lang tid." Og bla bla bla. Tilsidst kom jeg heldigvis til fornuft, og sagde: fa**** nej. Nu har jeg lavet den. Så skal den dælme da fyres af! Og det gjorde vi så. Og folk var i top stemning, og saaang af fulde hals, og grinede og var totalt med på den, og der blev improviseret og alt muligt.

Bagefter fik jeg endda flere kommentarer om at det var fedt jeg lavede sådan noget. Det var med til at give sådan en fed stemning, og nu følte de de kendte hinanden bedre.

 

Var jeg glad for at jeg sprang ud af min comfort zone? Hell yeah! Aftenen havde helt sikkert været fin uden, men nu blev den bare "spiced up". Der kom mere kulør på. Og vi mærkede livet risle. Og det var fedt!

 

Jeg drømmer om en gang at kunne få lov at bruge en hel dag med Ole Henriksen. 

Det, at man aldrig ved hvad han nu finder på af spøjse og lettere weired påhit, det må være fantastisk smittende, udi at komme lidt ud af comfort zonen og ind i lærings zonen.

 

Så "væk din motivation"s tip # 4 lyder:
 

Sørg for at være opmærksom på at sige ja, til udfordringerne (start evt i det helt små, med at bryde gamle vaner, tal til fremmede, byd dig til), så du ikke risikerer at blive begravet levende i din comfortzone! 

 

Disse var ordene i denne ombæring.

Næste blogindlæg kommer til at handle om kemi.

Især den du selv kan brygge - Stay tuned ;)

 

Hilsen Rikke Kirk, Coach

Aka Potentialejægeren.

 

 

__________________________

Coach Rikke Kirk
Se mere på: http://www.potentialejaegeren.dk  

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Forlad din comfortzone, få et sjovere liv. Sådan kommer du i gang