Bliv en hverdagspilgrim

Hverdagspilgrim - kan vi stoppe op i hverdagen og mærke efter?

Så fik jeg mig en blog herinde. Jeg er Flemming Christensen og har podcasten Hverdagspilgrim, hvor jeg går hver dag for at mærke efter.

Jeg går ofte på et eller andet, der rører sig i mig, eller et spørgsmål, jeg er blevet stillet af mine lyttere.

Jeg er ekspert i enneagrammet, som er det værktøj for mig, der har hjulpet til selvindsigt og også givet indblik i, hvorfor vi handler, som vi gør.

Da jeg var yngre havde jeg et konsulentfirma, men jeg manglede redskaber til at blive klar på, hvad der motiverer folk, og hvorfor vi reagerer så forskelligt. Enneagrammet gav mig mange svar, og jeg blev så optaget af det, at jeg valgte at arbejde med det professionelt. 

Derudover mediterer jeg, er zenbuddhist og står i filosofisk lære. Jeg har skrevet en bog om enneagrammet og de nære relationer, der udkommer i oktober. 

Privat er jeg far og papfar og har en dejlig kæreste.  


Giver slip på ekspertrollen

Juli 2018 begyndte jeg at gå hver dag. Det er blevet til en podcast. Hverdagspilgrim.

Her giver jeg lidt slip på at vide og have styr på tingene. Jeg er ikke den, der har svarene. Som menneske, tror jeg, at det er vigtigt at stoppe op, trække vejret og mærke efter. 

At altid lære, søge mening og også turde lytte til en selv. Hvordan har man det egentlig? Hvorfor reagerer vi, som vi gør? Hvad sker der, hvis vi står stille?

At gå i naturen gør noget helt særligt ved os travle mennesker. Jeg har nu gået i 59 dage og kan mærke for hver dag, hvordan jeg kommer mere tilstede i mig selv og formår at være nærværende. At være med det, der er. 


Bliv en hverdagspilgrim

Jeg har kaldt podcasten Hverdagspilgrim, fordi jeg gerne vil undersøge, om man ikke kan gå en slags Camino i hverdagen. Bare små skridt hver dag. Ellers er det ofte så løsrevet fra det liv, vi lever.

Og udfordringen kan være at finde roen og indsigten midt i den travle hverdag. Dette er min måde at stoppe op på. 

Det kan være, at du finder denne ro på en anden måde. Gennem at meditere, trække vejret på en bevidst måde, skrive, svømme, chante ...

Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde, det er, hvad der fungerer for dig.

Men jeg tror, at jeg har fundet min måde.


Hvorfor optage det?

"Men hvis du har lyst til at bare være i naturen, hvorfor optager du så dine tanker," tænker du måske. Det var lidt et eksperiment, og nu kan jeg mærke, at det gør noget godt at gå og tale højt.

Det er som om, at noget sætter sig på plads, når man går på et emne og undersøger det på den måde.

Lidt ligesom at skrive dagbog - det får en form. Ofte går jeg stille en halv time, inden jeg begynder at optage for lidt at mærke efter, hvad jeg har brug for at dykke ned i på den dag.


At dele sine tanker 

Der er næsten 40.000, der har lyttet med i de tre måneder, Hverdagspilgrim har eksisteret.

At dele mine optagelser med andre og lægge mine vandringer ud har da også krævet lidt overvejelse. Ville jeg være så personlig? Åbne op på den måde? Ville det overhovedet give værdi for andre?

Indtil videre er det blevet så fint modtaget, og jeg nyder mine daglige vandringer og går også på spørgsmål fra lytterne. Ikke at jeg nødvendigvis har nogle svar, men så prøver jeg at give slip på, hvad jeg ved og gå til emnet på en anden måde.

Jeg er blevet afhængig af mine daglige vandringer. På den gode måde. 

Hvad gør du i din hverdag for at være til stede med det, der er?

 

__________________________

Enneagramekspert Flemming Christensen har podcasten Hverdagspilgrim og udgiver en bog oktober 2018 'Enneagrammet og typernes indbyrdes relationer'. Lyt til podcasten her: https://apple.co/2Nxt6sa. Hjemmeside www.thinkaboutit.dk/blog

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Podcast - Hverdagspilgrim om at være et søgende menneske