Sådan styrkes viljen til at VILLE

Jeg KAN - Jeg VIL - Jeg SKAL
Sådan styrkes viljen!

Det virkelig at VILLE noget i livet kender vi alle til. Af de mere banale ting, så spiser, drikker og sover vi. Det er blevet en naturlig del af det vi gør. Vi går på arbejde, henter/bringer vores børn, husholdning mv. Vaner som ligger så indgroet, at vi slet ikke tænker over dem længere.

Når vi skal gøre ting som ikke længere er en vane for os, så bliver det straks en helt anden sag. Vi kæmper for at få det ”nye”, som ikke er en daglig rutine, til at virke. Ved bare en smule modstand stopper vi ofte op, og går direkte tilbage til vores komfortzone, hvor der er trygt og godt. Og undskyldningerne for det ikke lykkedes, står i kø i den indre mentale computer, klar til at blive fortalt, som trøst til os selv eller dem der spørg!

Så hvordan styrkes viljen til at ville det nye? Hvordan kommer man over på den anden side, så det, vi så inderligt gerne vil, også lykkedes? Lad mig prøve at sætte tingene lidt på spidsen. De fleste mennesker ville ikke frivilligt gå op på en planke 50 meter oppe i luften. Vandre over den for at komme fra ét hustag til et andet. Hvis du der i mod opdagede, at dit barn pludselig, og ganske uforklarligt, sad der midt på planken, ville du så overvinde din skræk for højder, stiger, smalle planker, for at hente dit barn ned igen? Jeg gætter på, at dit svar uden tvivl vil være JA! Du ville uden tøven, gøre alt hvad der stod i din magt for, at bringe dit barn i sikkerhed. Al din frygt ville med et sekund være glemt, du ville kravle op og hente dit barn. I disse situationer overvinder du alle signaler om, at her skal du være bange, det kunne være farligt, måske jeg slet ikke kan osv. Du har kun ét i hovedet - det er dit mål om at få dit barn i sikkerhed. Dit fokus er 100 % på målet, og ikke på alle de farer der måtte være.

Hold fokus
Skal du opnå noget nyt - skal du holde fokus på målet. Nogle gange er vejen vi skal gå længere end forventet, men ved at holde fokus på målet, så vil jeg garantere dig, at du vil lykkedes hver gang. Det lyder meget let, men af erfaring ved jeg, at det er det bestemt ikke altid. Når vi skal ændre noget og gøre det til en ny vane, så kræver det arbejde. Endda ofte hårdt arbejde! Der skal en vilje til virkelig at VILLE. Det kan være at tabe sig, få det nye drømme job, spare penge sammen til den jordomrejse som du længe har ønsket dig, nyt hus, blive skilt, starte sit eget firma….. Lysten/behovet til det nye skal være så stærk, at selv i de perioder hvor det synes rigtig svært, så skal følelsen stadig være stærk.

Hvordan fastholdes følelsen/viljen?
Det bliver jeg ofte spurgt om. Det er bestemt ikke altid lige let. Du skal brænde så meget for det, ville det med hver en celle i din krop, at alt andet får en lavere rang end tidligere. Du skal ind og arbejde med de indgroede vaner, som du har i dag, og sørge for, at du får hjælp udefra til at styrke dig. Derfor anbefaler jeg altid, at gøre brug af en coach/mentor i processen. Et tæt familiemedlem, en god ven/veninde eller kollega, er ikke altid nok. De er vigtige ”hjælpere” undervejs i processen. Dem som står dig nær, vil dig det absolut bedste, og kan ikke li’ se dig ”lide”. Så når det virkelig gør ondt, så vil de gøre alt hvad der står i deres magt, for at gøre alt godt igen. Tilbage til de velkendte, behagelige og trygge vaner. En coach/mentor har ikke de samme personlige følelser involveret i processen, men har der i mod sit fokus 100 % rettet mod det mål du satte dig. Han/hun vil give dig redskaber og guide dig, så du kommer sikkert i mål. Sikre at de nye vaner bliver godt forankret i dit liv. Det vil uden tvivl styrke dig, så du fremadrettet er langt bedre rustet til at tage de udfordringer der kommer. Desto flere gange komfortzonen brydes – desto lettere bliver det at møde udfordringerne. For du ved hvad der skal til, og husker følelsen af sidste gang at komme i mål. Den beruselse glæde af ”YES, I DID IT” følelsen, kan på ganske få sekunder, frembringe den boblende dejlige fornemmelse i kroppen, som styrker dig og gør dig stærk i troen på det lykkedes.

Fejr dine succeser
Husk alle dine succeser, dine sejre og de mål du har nået. Store som små. De vil alle være med til, at gøre den nuværende udfordring lettere at takle. Lav en liste, hav en notesbog hvor du skriver dem alle op, og sørg for, at have den inden for rækkevidde, til når du har brug for et energi boost. Tidligere succeser kan godt (og bør) fejres flere gange. Det er rigtig vigtigt, at lagre den følelse af ”at komme i mål”. Det giver kroppen glæde og energi, og er guld værd.

- Jeg KAN
- Jeg VIL
- Jeg SKAL

blev mit personlige mantra for år tilbage. Så når jeg virkelig skal brænde igennem, så siger jeg de 3 små sætninger til mig selv, og følelsen af succes kommer frem stort set med det samme. Find dit mantra, der virker for dig. Gør det til en daglig sætning du siger til dig selv – som en ny indgroet vane.

Tro på din succes.
Pia

www.piavedelsparre.dk

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sådan styrkes viljen til at VILLE