Med din vision i ryggen kan du erobre verden

Hvis du ikke ved, hvor du vil hen, kan du ikke arbejde dig derhen

Når jeg oplever en animeret taler, der virkelig kan ruske op i folk, gribes jeg af en længsel. Hold da op hvor ville jeg gerne selv være den taler.Tænk at kunne tage publikum med storm og bringe dem videre til nye universer. Hvor må det være aldeles pragtfuldt.

Jeg kaster endnu et blik på det stykke papir, der ligger foran mig. Første udkast til min drøm er nu endelig konkret og beskrevet.

Akkurat som jeg fik besked på i Sofia Mannings fantastiske bog, om hvordan du vender din frygt til personlig styrke.Her er en af pointerne netop; at når du først har beskrevet din vision, har du fundet noget du kan ty til, som er større end din frygt.

Med din vision i ryggen kan du gå ud og erobre verden. 

Min drøm er nu beskrevet og jeg glæder mig til at dele den med dig.

Hvad er så min drøm?

At slænge mig på en smuk palmestrand, eller at sidde på en eksotisk bar med en cocktail i glasset omgivet af spændende mennesker. Jeg mærker efter endnu engang. For det er det ikke.

Min drøm det er at hjælpe andre mennesker

Jeg vil gerne være med til at inspirere folk til i højere grad at leve sammen i harmoni og frihed:Alt for ofte ikke mindst når jeg har været ude og lave mine kunstneriske udsmykninger, har jeg oplevet hverdagens undertryggere på nært hold og set dem ødelægge livet for andre mennesker. Hvor må de selv have det dårligt med sig selv. Kunne man bare få dem til at indse… Min skæbne har været ofte at støde ind i den slags mennesker.Nogen gange har jeg været helt underdrejet, syg og hæmmet af det.

Det har til tider endda været som om, at det var lige før grenen knækkede. Hvorfor skal jeg nu opleve det igen igen?

Hvad mon den højere mening er med det? 

Til gengæld har alle aktiviteter i mit eget hus altid været lige modsat. Det er strømmet ind med dejlige og positive mennesker. Der har ingen grænser været for deres hjælpsomhed og velvilje. Når det i kampens hede lykkes mig at give noget godt tilbage, ja så går alt op i en højere enhed.

Yes we can! 

Hvorfor ikke via bøger inspirere til en udryddelse af kedsommelige sammen-komster og intet sigende snak, nu jeg er i gang. Det findes i hvert fald ikke her hos mig. Måske kan jeg inspirere andre til at afprøve nye stier i sociale sammenhænge. Der er intet loft på mine drømme.

Jo mere du tør drømme, jo mere kan du få.

Min største drøm er at skabe en sund forretning, hvor jeg bliver suppleret af andre dygtige mennesker til de ting,  jeg ikke selv mestrer.

Så jeg kan koncentrere mig om mine kerne kompetencer;

At skabe kunst, få ideer, kombinere mennesker og organisere nye muligheder.

Det er min vision på længere sigt at bruge en del af min forretnings overskud på projekter, hvor udsatte grupper engagerer sig i at hjælpe socialt udsatte mennesker i den tredje og fjerde verden, eller måske blot mennesker herhjemme, som har brug for lidt hjælp. Jeg vil gerne være med til at give disse mennesker på kanten af samfundet nye muligheder for at højne deres selvværd, en mulighed for at nå længere i samfundet. Vise dem glæden ved at gøre noget for andre, som er ringere stillet end dem selv. Jeg vil gerne gøre dem bevidste om, at de til hver en tid har et valg: At det at fokusere på positive og opbyggende aktiviteter giver dem mange flere muligheder.  At de får dobbelt så meget igen, hver gang de giver lidt af sig selv. At de opdager, at de er noget værd for andre…

Jeg ønsker at dokumentere projekterne kunstnerisk og præsentere personerne bag via de sociale medier, webside, videoer osv. Gerne i samarbejde med andre kunstnere og forskellige skribenter.

En modreaktion til stress og jag, tidskapitalismen, kontrol og dokumentations samfundet, viser sig i dag tydeligere og tydeligere i samfundet. Flere og flere begynder at prioritere anderledes.

Der skal være tid til fordybelse. Der er et større ønske om at være i harmoni med sig selv og kende sig selv. Det er in at dyrke yoga, meditation, tage på retreat og refugier ligesom socialt entrepreneur ship er oppe i tiden.

 ”Tidskapitalismen har sin egen ubønhørlige logik. Tiden er vores vigtigste kapital, men måden, vi (mis)bruger den på, fører til eftertankens kapitulation. Dermed udvikler fartsyndromet sig til en manglende evne til at standse op, og rastløsheden erobrer sjælen, så vi bliver fremmede for os selv og hinanden. Kun i stilheden, når vi går ned i omdrejninger, oplever vi længslen efter noget, der binder livet sammen til en helhed. Det hele menneske i os rører på sig, en tørst efter ømhed og længsel efter at være en meningsfuld del af en større sammenhæng bryder frem.

Når det autentiske forrådes, bliver intimitet så truende, at det gælder om at komme på afstand af de store, dybe spørgsmål: Hvad lever du egentlig for? Lever du dit eget liv? Vi undslipper svaret ved at flygte ind i oplevelser.Vi vil ud at rejse. Vi vil væk fra det hele.”

Filosof John Engelbrecht 

I takt med at den enkelte kikker indad og kommer i harmoni med sig selv, tror også jeg, at vi får større fokus på at gøre noget til gavn for andre, frem for konstant at pace os selv frem i forreste række på alle andres bekostning.

Frem for at godtage andres mening om, hvad man skal, vælger flere og flere selv at prioritere sine livsmål, sin tid og sin energi. Vi ønsker at se en dybere mening med det, vi gør. Er det vi gør til gavn for andre?  Den bevidste forbruger, der prioriterer økologi, bæredygtighed og dyre velfærd er gradvist blevet mere og mere synlig. Og mulighederne for at gøre det, vokser lige så stille og roligt frem. 

Jeg tror på, at tiden er kommet til et konstruktivt modspil

Et samfund hvor regeringen reducerer ressourcerne samtidig med at de kræver mere og mere af befolkningen, skaber alt for mange syge og ulykkelige mennesker. En livssituation jeg kan tale med om fra min egen tid i hamster hjulet.

PS: Hvad syntes du om dette indlæg? 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Med din vision i ryggen kan du erobre verden