Oplev din sandhed - Hvem du er og hvad du vil

Find ud af hvem du er og revolutioner dit liv.

Aldrig før har vi haft så mange muligheder, så meget at leve op til, så meget at se frem til og så meget vi skal nå.

Midt i det hele vil vi også gerne have tid til de nære ting og til at være der for hinanden.

Det giver os stress at tænke på.

Måske vi vil så meget, at vi mister os selv et sted i processen. Måske det er tiden at vende blikket bort fra drømmen om det perfekte hjem, brandet, skuespillet og facaden og finde ind til ægtheden og mangfoldigheden igen. Koste hvad det vil.

Hvordan finder vi tilbage igen?

Der findes en verden af ting, skønhed, frihed, kreativitet og indre fred udenfor dine tanker, som opstår udenfor dit sind. Når du ser det, begynder du at vågne.Ved at overgive dig til nuet, åbner du dig for det, der er større erkendelsesmæssigt end din nuværende begrænsning. Eckhart Tolle benævner altet omkring os som den store væren, for ikke at fastlåse begrebet i en bestemt gudeskikkelse. Væren er ikke bare hinsides, men også dybt inde i enhver ydre form. Når du er nærværende, når din opmærksomhed er totalt og intenst i nuet, kan væren opleves, men den kan aldrig forstås mentalt.

Jo oftere du overgiver dig til den store væren ved at være fuldt tilstede i nuet, i jo højere grad vil du finde friheden og dig selv.

En frihed der ikke er begrænset i et sæt tanker i en given situation.Ved at være åben og opmærksom i nuet bliver du fokuseret.Dine intellektuelle og kreative evner skærpes.Du får større indsigt, du bliver rummeligere, konflikter kommer til at fylde mindre.Du kommer til at hvile mere i dig selv. 

Hvordan gør man så det?

Du kan lære at meditere og nyde øjeblikke af fuldstændig tanketom stilhed og på den måde gradvis blive bedre til at iagttage dine tanker i stedet for at lade dig styre af dem. Blive herre i dit eget hus.At meditere vil sige at være nærværende og blive stille indeni. Det er en metode til at lære dig selv bedre at kende og dermed blive mere bevidst om de valg, du foretager i livet. Der er mange teknikker og metoder. Det vigtigste er at finde den metode, der passer dig bedst.Ingen metode er mere rigtig end andre. Det vigtigste er, at du kommer i gang, om det så kun er 5 minutter om dagen. Meditation er en enestående god metode til at slippe dagens spændinger og spekulationer og til at komme i kontakt med sig selv.

 Andre Metoder 

  • Du kan i hverdagen begynde at lytte til din indre stemme. Gør det så ofte du kan. Læg især mærke til tankemønstre, der dukker op igen og igen. De gamle grammofonplader, der har spillet i mange år. Lyt opmærksomt og ikke dømmende. Ellers giver du blot stemmen indpas igen. 
  • Du kan øve dig i at være fuldt og helt til stede i nuet, ved at give det du foretager dig i en given situation din fulde opmærksomhed.

Har du oplevet at have det rigtig godt efter en træningstime på et hold i et fitness center eller i et danse studie, eller efter en hyggelig aften sammen med nogle venner, er en del af forklaringen måske at du har overgivet dig et hundrede procent til oplevelsen og til at være til stede i nuet.Nuet er det eneste punkt, der kan tage dig væk fra sindets begrænsninger. Åbner du dig for nuet, vil du opleve dig som en del af alt på en gang.Du opdager, at smerte og lidelse er bundet til dit ego og de tanker, du vælger at lade dig begrænse af i dette konkrete øjeblik. 

Ofte bliver din fulde power defineret som noget udenfor dig. Som noget, du tror, du kan finde, opdage og integrere i dit eget liv. Men det er en stor fejltagelse. Din fulde power er en indre power. Den er inde i dig og til rådighed for dig lige nu.

Føler du frygt og angst, er det synspunkter i bevidstheden. Friheden består i at indse, at alting er naturligt perfekt, uanset hvilke synspunkter du har.

Det handler om at sætte sin lid til bevidstheden frem for at fokusere på synspunkterne: det modsatte af, hvad vi har gjort hele vores liv.

Mange mennesker føler fx, at de ikke er gode nok.Det er et synspunkt, en tillært vane, og har ikke noget med virkeligheden at gøre. Hvis man i stedet for blot bemærker synspunktet og ikke forsøger at undgå eller ændre det, men ser det for, hvad det er, et udtryk for bevidstheden – så forsvinder det uden spor.

Det betyder ikke, at du behandler andre dårligt, tværtimod. Du ser dem blot mere som den substans, de er, neden under det de gør. Hvis nogen gør noget uhensigtsmæssigt, kan du nu lettere se, at vedkommende er i sine synspunkters vold.

På den måde kan man få større forståelse for andre og se, at de er, som jeg er. Vi er en fælles bevidsthed.

Men bliver man ikke passiv af denne tankegang, spørger mange.

Hvad nu hvis man lever i en ulykkelig livs situation, skal man så også bare forlade sig på at hvile i bevidstheden? 

Det forholder sig modsat; giver du dig selv lov at koble fra i korte stunder med klar bevidsthed, vil din evne til at handle kraftfuldt og klart blive styrket.Du vil blive meget bedre til at ændre på den situation, der tynger dig, eller bevæge dig væk fra den, hvis det er det, der skal til. 

Bag ethvert fremskridt er en beslutning

At tage en beslutning og holde fast i den, er grundlaget for at bevæge sig ud af dødvande.Du er en vigtig person i andres liv og den vigtigste person i dit eget liv.

Bag troen på at du er unik og fantastisk, ligger din beslutning for, at du er det.

Det du tror, er sandt, er sandt for dig.

Mange har svært ved at tro på, at lige netop de har retten til at leve et liv, hvor de udlever deres største drømme, håb og ønsker. Men enhver rejse begynder med et skridt. Selv et lille skridt i en ny retning, kan skabe stor forandring i dit liv. Det det handler om er, at komme ind og virkelig mærke hvad det er, man vil, og så tage de afgørende skridt hen imod et liv i større frihed.

Der er et ordsprog som siger, hvis du gør som du altid har gjort, vil du få, hvad du altid har fået. Livet er til for at leves, ikke overleves. Livet skal leves på begejstring ikke på frygt for hvad andre tænker eller hvad der kan gå galt. Hvorfor ikke beslutte dig for, at livet er et eventyr, hvor alle muligheder står åbne.

Du beslutter dig for, at du kan og vil skabe forandring.  

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Oplev din sandhed - Hvem du er og hvad du vil