Om livets 3 niveauer - fysisk, psykisk og spirituelt

Her i efteråret gik jeg en Camino vandring. Det var en helt ubeskrivelig Camino vandring med fantastiske spirituelle oplevelser.

Jeg mødte en masse interessante mennesker og havde utallige spændende samtaler. Det fantastiske var, at uanset hvem jeg mødte så var alle helt med på at livet ikke kun foregår på et niveau, det fysiske, men på tre niveauer, det fysiske, det psykiske og det spirituelle, og at hvert niveau indeholder masser af dimensioner. Og alle jeg mødte var meget åbne og interesseret i at tale om det.

Og det gjorde mig så glad for det fortalte mig at bogen ”TAG ANSVAR FOR DIT LIV! – en holistisk guide til krop, sind og sjæl” lander lige, når der er mest brug for det.

- Og det giver mig lyst til lige at skrive lidt om det til dig.

De fleste mennesker her på jorden lever deres liv på et niveau og kun på et niveau. Det er det fysiske plan, eller det jeg også kalder ”gadeplan”. Det er her der ligger bekymringer over tid og penge, det er her du går op i det overfladiske beviselige: vægt, bil, alder, uddannelse osv. du lever her livet i sort/hvid, i en enten/eller tilstand.

”Enten elsker du mig, ellers elsker du mig ikke”,

”Enten er du min ven, ellers er du min uven”.

På dette plan er der ingen årsag ud over den sort/hvide og der er intet formål ud over det sort/hvide. Det er her jorden er flad og der eksisterer kun det der kan videnskabeligt bevises i en petriskål.

På Caminoen mødte jeg blandt andre David fra Madrid der arbejder som privatdetektiv. Han har tidligere komponeret musik, men da han fik familie, følte han at karrieren som komponist var for usikker og han stoppede derfor med at spille musik, fra den ene dag til den anden.

En aften sad han overfor mig, og gnisten i øjnene var slukket, lige indtil han begyndte at tale om sin musik. Jeg sagde det til ham og han sagde at han vidste det godt. Han synes bare ikke han kunne være det bekendt overfor sin familie, for al den økonomiske tryghed han havde skabt for dem, ville forsvinde, hvis han ikke holdt sig til den vej han havde valgt.

Omvendt havde Caminoen også tydeliggjort det for ham at han skulle få musikken ind i sit liv igen, for han savnede den del i sit liv, han vidste bare ikke hvordan han skulle gribe det an.

Vi begyndte at tale om de tre niveauer livet består af og at han, frem til nu, havde holdt sig til den ene dimension, den fysiske, der hvor han måler succes og der hvor han kan se på bankkontoen at han ”gør det godt”. Men at livet og vi mennesker består af yderligere to niveauer. Den mentale og den spirituelle/sjælelige.

Jeg behøvede ikke sige mere for han afbrød mig og sagde: ”åhh, og dem har jeg slet ikke levet med siden jeg stoppede med musikken!”,

”Netop” sagde jeg ”og de to andre niveauer er en lige så stor og vigtig del som det fysiske niveau. At have et talent, er en gave. Når du komponerer musik stiger du til et niveau med en høj svingning. Det er et niveau som kun jer der har netop den gave kan komme til. Ingen af os andre har mulighed for at få et kik ind i hvad der sker på det niveau, med mindre I suger til jer, når I er der og komponerer musik til os andre, så vi via jeres musik, kan mærke hvad niveauet indeholder. Det er en gave at have et talent og du udlever dit potentiale, når du tager gaven til dig og udfolder dig.”

Han sad lidt og tænkte over det så sagde han. ”Der er faktisk en anden del jeg er lidt nervøs over, og nu er jeg meget ærlig med dig, jeg har aldrig sagt dette til nogen før, for det er meget personligt; hvad nu hvis jeg ikke er god? Jeg kan mærke at musikken ikke kommer så let til mig mere som den gjorde da jeg var yngre. Hvad nu hvis jeg ikke har det mere?” Jeg kunne se at han virkelig var nervøs for mit svar.

Jeg sagde ”du har glemt at tage højde for din udvikling. Når vi er unge fungerer vi hovedsageligt på det første niveau. Vi skal forme os der, i vores fundament, inden vi kan tage fat på de andre etager. Og det er et simpelt niveau. Når Britney Spears og Justin Bieber laver musik er den simpel og den taler til alle der er på det niveau og udvikler sig på det niveau.
Det er der vi formes, så alle der er i en formnings og definerings proces vil høre musikken og føle at den taler til dem og flytter dem og former dem.
Niveauet er simpelt og let. Så den musik du lavede da du var på det niveau var simpel og let. Nu har du udviklet dig, du higer efter en højere vibration og en anden dimension og det er når du stiger til det niveau at du vil mærke inspiration og derfra vil komponere musik til alle os der også higer efter et liv med den vibration i den dimension….” han afbrød mig og sagde ”det er lige netop det! det er derfor mit liv nu føles tomt. Det er fordi jeg kun lever på Britney Spears og Justin Bieber niveauet og det giver mig intet dybere. Det er derfor jeg føler at der mangler noget. Det er de andre niveauer jeg skal arbejde efter at få opfyldt, og det er så meget mere end bare det at arbejde og tjene penge. Jeg synes ikke jeg kunne være bekendt overfor min familie ikke at tjene alle pengene og spilde min tid på musikken, men nu kan jeg se at jeg ikke kan være bekendt overfor dem ikke at have musikken i mit liv.”

”Lige netop” sagde jeg. Jeg snakkede videre med de andre ved bordet da jeg kunne se at David havde en del at tænke over. Pludselig lænede han sig over til mig og sagde ”jeg har lige komponeret en melodi til dette øjeblik – jeg tager hjem og bygger mit studie færdigt og så sender jeg den til dig.”

Jeg smilede bare og sagde tillykke…

Det jeg vil med historien om David er at minde dig om at du er så meget større end alt du lader dig trække ned og holde dig tilbage. Hvis du ved du har en gave så stræb efter dit potentiale.
- Det skylder du dig selv og alle os andre. Det er derfor du er her…

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Om livets 3 niveauer - fysisk, psykisk og spirituelt